Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort nejen prázdninový

Dorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového dvoubarevného těsta, vanilkového krému a zdobí jej lahodná šlehačka, kokos a jahody.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 75 min

195 min (120 min příprava + 75 min tepelná úprava)

18. 7. 2010 16:34

Suroviny pro 1 kus

1 kus

dortová forma o průměru 23 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 631 kJ / 3 258 kcal
Bílkoviny72,22 g
Tuky112,49 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 609 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy467,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto jsem převzala s laskavým svolením od Papriky Markéty http://www.toprecepty.cz/recept/10782-bananovy-kol... a udělala jsem na něm pár lehkých změn. Taky jsme se dohodli, že dám dort jako nový recept, i když je částečně převzatý z jejího receptu. Děkuju jí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Martinková

18. 5. 2012 13:26

Prosím vás, chtěla jsem se zeptat jak je to s tou formou.. používáte na tento dort normální dortouvou formu nebo formu o menší velikosti? díky za odpověď :-)

KoRnykac

7. 4. 2012 13:01

Tak jsem ho teď vyndala z trouby a nenaběhnul tak jak měl... je nizoučkej... ;-( příště se snad povede lépe ;-) po nazdobení snad taky udělá radost ;-)a splní účel. Je pro maminku k narozeninám :-p

Lucishka Lucishka

12. 2. 2012 17:44

dort se povedl a je moc dobrý!:) přikládám fotku a bodík:yes:

mirca75 mirca75

5. 5. 2011 09:31

Lucko (neregi.):-) kokosem obaluji tak, že si do dlaně nasypu kokos, dort lehce nakloním a ten kokos na dort přitisknu. Jde to docela rychle a není až takových zbytků;-).

Lucka

21. 4. 2011 20:30

Dobrý den, mohu se jen zeptat jak se \"obaluje v kokosu\"? Zkoušela jsem na strany dortu kokos \"naházet\", ale myslím, že je to velmi nepraktický způsob:-)

jahoda jahoda

25. 3. 2011 18:09

Jenom nakukuji, tak nevím, jestli se někde níže píše o průměru formy (v receptu to nemůžu najít), ale to hraje velkou roli, jestli má průměr 20 nebo 26 cm. Možná proto byl piškot zdánlivě nízký:-O:-)

hanahcotton hanahcotton

25. 3. 2011 17:35

mirca75:Mirčo to bude tím, že už to máš v ruce :yes: Sama mám zkušenost, že i druh mouky může pozměnit chuť a hlavně konzistenci těsta;-)

mirca75 mirca75

25. 3. 2011 15:36

Ivcaa:-) a Heluska:-), korpusy z tohoto těsta dělám docela často a vždy mi krásně vyběhnou do výšky. Těsto je sice malinko hutnější, ale rozhodně není husté. Je mi líto, že se vám korpus nepovedl:-(. Přeji hezký den:-).

hanahcotton hanahcotton

25. 3. 2011 14:56

Ivcaa:Já myslím, že to bude tím, že jsou v korpusu banány...proto dort nevyskočí a je asi hutnější;-) Bez banánů by byl asi korpus nadýchanější:yes:Ale nemám vyzkoušeno - je to jen doměnka...protože taky docela dost peču a dokážu si představit jak těsto reaguje.:-K

Heluska

25. 3. 2011 14:52

Ivcaa: mam stejnou zkušenost i přes krásně vyšlehané bílky. Tak nevím čím to :( Asi zůstanu věrná svému piškotovému korpusu, ale jinak promíchání barev se celkem zdařilo :)

Ivcaa

17. 3. 2011 17:23

Tak první pokus nevyšel :( použila jsem přesně to množství všech surovin na korpus, a je hrozně nízký :( tak to zkusím zdvojit :)

mirca75 mirca75

10. 3. 2011 15:03

Dodo(neregi.):-), k fotkám jsem Ti nahrála i tu náplň, kterou jsem použila a tady Ti na ní přidávám odkaz http://www.rozvoz-potravin.cz/kategorie/10-knedlik.... Jsou to ty čtyři obrázy nahoře Dortová náplň ..... Ke krému - ano, zbylým krémem jsem obmazala dort a ještě jsem ho zlehka přetřela šlehačkou.
Mata3636:-), děkuju za pomoc pro Ivču(neregi):-K.

Dodo

10. 3. 2011 12:56

Dobrý den,co je krém Dr.Oetkera? :-) A on se pomaže seshora i ze strany a pak se jeste pomaže ten dort znovu šlehačkou? Děkujii

Ivča

5. 3. 2011 20:25

Děkuji moc za radu :) ;)

mata3636 mata3636

5. 3. 2011 19:55

Ivča/neregistrovaná/ ak môžem poradiť ja, aj keď nie som autorka receptu: to mramorovanie sa robí tak, že 1/3 cesta sa zafarbí kakaom a potom do tortovej formy to dávate takto: 2 lyžice polievkové bieleho cesta do prostriedku formy, na to 1 lyžica kakaového cesta a na to zasa 2 lyžice bieleho cesta a tak ďalej. nemiešať, nebáť sa, ono sa ta samo roztečie až do okrajov formy. pre lepšie pochopenie si to pozrite na mimibazar.sk a do vyhľadávača si zadajte ružičková tortička, tam je to pekne nafotené. nech sa darí:yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty moučníky dorty od markéty recepty dorty od markéty báječné dorty od markéty dobré dorty od markéty dort úžasné dorty od markéty užasné dorty velmi lehké krémy na dorty od markéty dobre dorty dorty od markéty fotoalbum recepty moučníky dorty dort k 18 narozeninam dort k 18. narozeninám pro holku dorty k 18 narozeninám dort motýl dobrý dort moc dobré dorty vanilkový krém na dort báječné dorty od markéty recepty

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao holandské, banán, mléko, cukr moučkový, marmeláda, mléko, rum, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr moučkový, jahody, kokos

TopRecepty.cz

Dort nejen prázdninový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RzA