Valašské podlesníky
Tyto placky jsou voňavým pokladem tradiční valašské kuchyně. Bramborové těsto pečené na zelných listech je pochoutkou, která spojuje jemnost brambor s lahodnou vůní pečeného zelí.
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Moje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 6 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 6 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 8 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 2 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 3 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 4 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 5 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 7 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 7 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 8 hodinami
Tématické fráze:
valašské recepty,
polesníky,
podlesnáky,
valašská jídla,
recepty z valašska,
podlisniky,
podlisniky,
valasske jidla,
valašské jídlo,
polesníky recept,
bila kava recept,
podlišník,
podlesniky na plechu,
bramborové podlesníky,
jídlo podlesníky,
valašská kuchařka,
pečeni podlesniku,
valašské podlistníky,
vareni podlesniky,
podlesnáky recept
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sůl,
listy zelné
Komentáře (40)
A ještě pro upřesnění - podlesník byl vždy na zelném listě. Co se peklo ze stejného těsta, ale na vymazaném plechu či pekáči, byla "latěna" a ta se dělala po celý rok a nejlépe s máslem a cukrem nebo povidly. jo, a musela křupat
Tož sa mivajte a aby sa Vám aj dařilo tých starých dobrých recepisů kopec vnésť zpátky do moderního života
Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené...
Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to
http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/
Na podlesnících jsem vyrostl...
No, přežil jsem je
U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě
Zajímavé:
V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí...
Buď jenom tmolili
Jendo,děkuji že jsi opět tady a uděluji další bodík