Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 19:40
Je to NĚCO ! Dnes šílené vedro, tak jsem se potopila do mrazáku a vytahala kromě třešní, rybízu i švestky. Před vyhozením je zachránil tento recept a protože jsem nenašla hřebíček, ale koření 5 vůní, trochu jsem improvizovala. Takže navíc citronovou šťávu, koření 5 vůní, vanilkový cukr a hlavně MÁTU a MEDUŇKU ... přiměřeně celé klacky. Před mixováním samozřejmě vytáhnout :O). Už se chladí hlavou dolů v ručníku, takže doufám ve šťastný výsledek, ačkoli povidla nejím, moc mi chutnalo ... Takže DÍKY, už mám v Oblíbených.
22. 3. 2015 20:33
habov: Váš komentář mne velmi potěšil, také nic zbytečně nevyhazuji a když si na tom pak člověk ještě pochutná, tak snaha nepřišla nazmar
22. 3. 2015 12:26
Přiznám se, že jsem povidla nikdy mnoho nemusela, ale jinak mám s pečením, vařením, zavařováním aj.dobrůtek nemalé zkušenosti. Maminka potřebovala místo v mrazáku, kde měla spoustu švestek a chtěla je vyhodit. To je něco pro mne, tak jsem ji poprosila, že zkusím udělat i povidla. Díky bohu nebo spíše Vám, protože toto je opravdu vynikající recept. Sama dělám zavařeniny a přesnídávky, které jsou poctivé, bez zbytečných přidaných hodnot. A dělat povidla hodiny mi též přijde na hlavu postavené... Udělala jsem několik sklenic a hned jsem udělala koláče. Tentokrát i s povidlama a MŇAM!!! Mnohokrát děkuji Mirka
31. 10. 2014 02:33
gabriela: Gabi, tuto zkušenost opravdu nemám, ale ze zmrazeného ovoce jsme s dcerou zkoušely pečený čaj a ten byl dobrý. Ovšem můžeš to s povidly vyzkoušet třeba na poloviční dávce, možná by to chtělo nechat déle v troubě odpařit tekutinu a nebo by byla povidla řidší. Pokud vyzkoušíš, poděl se, jak se dařilo
30. 10. 2014 03:07
yanull:chcem sa opýtať či do tých jabĺk môžem pridať do lekváru aj mrazené jablká. Nemáš s tým skúsenosti mam veľa mrazených jahôd. Ďakujem G.
26. 9. 2014 07:31
Jannelinka:
Pripojuji se take ke chvale. Moc dobre a pomahal mi i pritel. Byla to zabava a navic krasne provoneny byt.
Autorce receptu udeluji pochvalu.
Pripojuji se take ke chvale. Moc dobre a pomahal mi i pritel. Byla to zabava a navic krasne provoneny byt.
Autorce receptu udeluji pochvalu.
16. 9. 2014 14:36
Dobrý den, dnes poprvé jsem dělala povidla a jsou výboooorné pekáč se mi ani nepřipálil, jsou krásně husté no jdu dělat další várku. Fakt super recept
15. 9. 2014 07:05
danielle72:Danielko, děkuji za odpověď a jen ještě dodávám, že 2 lžic octu se není opravdu třeba obávat, dává se tam hned při 1. pečení a není tam ani trošku cítit. Kdo dělá domácí čalamády, dává tam octu podstatně více a věřím, že to nikomu nevadí
14. 9. 2014 23:22
Jarus87: Jak tu psala spagetka, ocet má i konzervační účinek. Kromě toho by měl ocet zabránit tomu, aby ovoce příliš tmavlo (to se týká samozřejmě spíše světlých plodů )
14. 9. 2014 20:16
Hezký večer
Moc mě zaujal Váš receptík na pečená-nejen švestková povidla.
Chystám se na něj a jen bych měla otázku. K čemu je dobrý ten ocet?
děkuji za odpověď Jarka
Moc mě zaujal Váš receptík na pečená-nejen švestková povidla.
Chystám se na něj a jen bych měla otázku. K čemu je dobrý ten ocet?
děkuji za odpověď Jarka
8. 9. 2014 21:42
lahoda s velkým L!!! dneska jsem dělala hrušková povidla a byla naprosto úžasná určitě ještě zkusím švestková
8. 9. 2014 11:24
ZDRAVÍM a chválím vynikající povidla.Vyzkoušela jsem jak švestková tak i jablečná.Už je nebudu dělat jinak.Je to rychlé a chuťově výborné.
8. 9. 2014 07:41
povidla jsem dělala poprvé dávám bodík, jsou výborná, rychlá, doporučila jsem je kolegyni, taky je vyzkoušela a velká spokojenost. Pekla jsem je bez papíru a plech šel krásně umýt, neměla jsem problém.
7. 9. 2014 20:24
+74 naprosto skvělá povidla, dala jsem jen polovinu hřebíčku, ale jsou výborná, děkuji moc za recept, posílám foto a ještě vyzkouším hrušková . A dělala jsem je na plechu bez papíru a plech šel krásně a bez namočení umýt
6. 9. 2014 20:18
srettka:Sretti, odmočí se určitě, ale je to zbytečné, loni jsem si také říkala, že upeču bez a letos bez papíru ani ránu. Měla jsem letos vstupní materiál z Lidlu a Kauflandu za 9,90 kg, což je výborná cena a jsem maximálně spokojená.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 47 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 9 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 13 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 34 minutami
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 2 hodinami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 13 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů