Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena Průšová

7. 6. 2015 19:40

Je to NĚCO ! Dnes šílené vedro, tak jsem se potopila do mrazáku a vytahala kromě třešní, rybízu i švestky. Před vyhozením je zachránil tento recept a protože jsem nenašla hřebíček, ale koření 5 vůní, trochu jsem improvizovala. Takže navíc citronovou šťávu, koření 5 vůní, vanilkový cukr a hlavně MÁTU a MEDUŇKU ... přiměřeně celé klacky. Před mixováním samozřejmě vytáhnout :O). Už se chladí hlavou dolů v ručníku, takže doufám ve šťastný výsledek, ačkoli povidla nejím, moc mi chutnalo ... Takže DÍKY, už mám v Oblíbených.

yanull yanull

22. 3. 2015 20:33

habov: Váš komentář mne velmi potěšil, také nic zbytečně nevyhazuji a když si na tom pak člověk ještě pochutná, tak snaha nepřišla nazmar :-):-8:-K:yes:

habov

22. 3. 2015 12:26

Přiznám se, že jsem povidla nikdy mnoho nemusela, ale jinak mám s pečením, vařením, zavařováním aj.dobrůtek nemalé zkušenosti. Maminka potřebovala místo v mrazáku, kde měla spoustu švestek a chtěla je vyhodit. To je něco pro mne, tak jsem ji poprosila, že zkusím udělat i povidla. Díky bohu nebo spíše Vám, protože toto je opravdu vynikající recept. Sama dělám zavařeniny a přesnídávky, které jsou poctivé, bez zbytečných přidaných hodnot. A dělat povidla hodiny mi též přijde na hlavu postavené... :-S Udělala jsem několik sklenic a hned jsem udělala koláče. Tentokrát i s povidlama a MŇAM!!! :-*:yes::-)) Mnohokrát děkuji Mirka

yanull yanull

31. 10. 2014 02:33

gabriela: Gabi, tuto zkušenost opravdu nemám, ale ze zmrazeného ovoce jsme s dcerou zkoušely pečený čaj a ten byl dobrý. Ovšem můžeš to s povidly vyzkoušet třeba na poloviční dávce, možná by to chtělo nechat déle v troubě odpařit tekutinu a nebo by byla povidla řidší. Pokud vyzkoušíš, poděl se, jak se dařilo :-K

gabriela

30. 10. 2014 03:07

yanull:chcem sa opýtať či do tých jabĺk môžem pridať do lekváru aj mrazené jablká. Nemáš s tým skúsenosti mam veľa mrazených jahôd. Ďakujem G.

jitka

26. 9. 2014 07:31

Jannelinka:
Pripojuji se take ke chvale. Moc dobre a pomahal mi i pritel. Byla to zabava a navic krasne provoneny byt.
Autorce receptu udeluji pochvalu.

Jannelinka

16. 9. 2014 14:36

Dobrý den, dnes poprvé jsem dělala povidla a jsou výboooorné :-D :yes: pekáč se mi ani nepřipálil, jsou krásně husté no jdu dělat další várku. Fakt super recept :-K

yanull yanull

15. 9. 2014 07:05

danielle72:Danielko, děkuji za odpověď:-K a jen ještě dodávám, že 2 lžic octu se není opravdu třeba obávat, dává se tam hned při 1. pečení a není tam ani trošku cítit. Kdo dělá domácí čalamády, dává tam octu podstatně více a věřím, že to nikomu nevadí ;-):-):-K

danielle72 danielle72

14. 9. 2014 23:22

Jarus87: Jak tu psala spagetka, ocet má i konzervační účinek. Kromě toho by měl ocet zabránit tomu, aby ovoce příliš tmavlo (to se týká samozřejmě spíše světlých plodů ;-) )

Jarus87 Jarus87

14. 9. 2014 20:16

Hezký večer
Moc mě zaujal Váš receptík na pečená-nejen švestková povidla.
Chystám se na něj a jen bych měla otázku. K čemu je dobrý ten ocet?
děkuji za odpověď Jarka:-K

Baaja

8. 9. 2014 21:42

lahoda s velkým L!!! :-)) dneska jsem dělala hrušková povidla a byla naprosto úžasná :-):-) určitě ještě zkusím švestková :-))

dáša

8. 9. 2014 11:24

ZDRAVÍM a chválím vynikající povidla.Vyzkoušela jsem jak švestková tak i jablečná.Už je nebudu dělat jinak.Je to rychlé a chuťově výborné.:yes::-*

aazaba

8. 9. 2014 07:41

povidla jsem dělala poprvé dávám bodík:yes:, jsou výborná, rychlá, doporučila jsem je kolegyni, taky je vyzkoušela a velká spokojenost. Pekla jsem je bez papíru a plech šel krásně umýt, neměla jsem problém.:-)

Irule Irule

7. 9. 2014 20:24

+74:yes: naprosto skvělá povidla, dala jsem jen polovinu hřebíčku, ale jsou výborná, děkuji moc za recept, posílám foto ;-) a ještě vyzkouším hrušková :-p:-K. A dělala jsem je na plechu bez papíru a plech šel krásně a bez namočení umýt ;-):-)

yanull yanull

6. 9. 2014 20:18

srettka:Sretti, odmočí se určitě, ale je to zbytečné, loni jsem si také říkala, že upeču bez a letos bez papíru ani ránu;-):-). Měla jsem letos vstupní materiál z Lidlu a Kauflandu za 9,90 kg, což je výborná cena a jsem maximálně spokojená. :-p;-):-)

1 6 7 8 9 10 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA