Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

4. 9. 2014 16:46

Včera drahouš donesl škatulu švestiček vod hujera, tak jsem jim dala podobu těhle povidel. jsou výborný:yes:, ale neposlechla jsem radu s pečícím papírem a ten pekáč.:-S., ten teda je:no: jako bych v něm vařila asfalt:-D nu což, snad se to do dalších povidel odmočí:-D

yanull yanull

3. 9. 2014 12:55

Děkuji vám všem za příznivé ohlasy :-);-):-K

marieta

1. 9. 2014 19:08

Ahojky. Tak jsem šoupla zrovna do trouby. Zítra napíšu výsledek.:-ppardova.m@seznam.cz

Jitka

31. 8. 2014 22:57

Tak jsem dnes dostala košík švestek. Hledala jsem na internetu recept na povidla a nejvíc mně zaujal tento. Hlavně proto, že je celkem rychlý. Jak jsem zjistila, tak je i velice chutný. Dříve jsem dělala povidla v hrnci na kamnech. Nejen že povidla stříkala všude a trvalo to dlouho, ale hrnec jsem odmáčela a myla celý týden. Tento recept je opravdu rychlý a famózní. Zítra udělám ještě ze 2 dávek. Doporučuji všem.

Lenka

31. 8. 2014 20:27

Dnes jsem dělala a jsou mňamózní. Jen mi před druhým přidáním cukru umřela trouba, takže jsem slila do kastrolu, přisypala cukr a povařila 20 minut za stálého míchání. A jsou luxusníííí :yes::yes::yes::-K. Super recept, určitě udělám i z jiného ovoce.

Honza

31. 8. 2014 15:41

Tak jsem právě dodělal povidýlka, nacpal do sklenic a zitra ochutnáme a když budou ňamkový tak hned zajedu na zahradku pro další švestky.:-):-))

liputka

30. 8. 2014 19:22

Já dávám švestky jen rozpůlené a krásně se umixují.Teď už mám 3 dávky ,dělala jsem už vloni,nemají chybu,jsou výborný :-D :yes:

Alena1

28. 8. 2014 12:56

Právě peču podle tohoto receptu povidla. Protože mám švestky (nebo švestkoblumy?) obrovské, jedna má až 6 dkg, rozkrájela jsem je na kostičky. Jsem už u 3. části pečení, za chvíli je vytáhnu a budu mixovat. Snad se nespálím. Už se na ně těším.:-pwww.toprecepty.cz/recept/13602-pecena----nejen-svestkova-povidla/

Dita

24. 8. 2014 17:33

Tak právě jsem povidla nacpala do sklenic a jsou famozní...:yes::yes::yes:...ta úspora času je skvělá a chuť je boží....:-)

jana

18. 8. 2014 20:12

naprosto skvělé!!!! super recept. právě jsem je dodělala, bohužel jsem neměla rum, snad to nebude vadit.:yes:

yanull yanull

14. 8. 2014 20:16

meffy: Velmi mě těší, že povidla chutnají,děkuji ;-):-):-K

meffy

13. 8. 2014 15:07

Četla jsem si všechny komentáře pod receptem, takže jsem čekala, že povidla budou dobrá, ale musím se přiznat, že výsledek mi doslova zavřel pusu. Jsou neskutečně výborná! Pravá od babiček ;-) Musela jsem přidat další bodík, jinak to nešlo.:yes:

Coleta

4. 8. 2014 14:34

Povidla dělám podobně, ale vše rozemelu a nechám 24 hodin stát a pak vařím nebo peču a nemíchám. Skleničky neotáčím, je to naprosto zbytečné, jen se zapatlají víčka a já to nemám ráda, když otevřu povidla, džem či něco jiného a mít oaptlaná víčka.

Simona

3. 8. 2014 22:27

ahoj dnes jsme také vařili povidla podle tohoto receptu, báječné je , že se dělají sami, a ve finále stačí jen promíchat metličkou, jen jsme z celé dávky měli jen dvě skleničky o objemu 400ml

yanull yanull

23. 7. 2014 09:30

Veronika.Hrozna:Veru, je to určitě tím, že jsi nedala ocet, ten je tam velmi důležitý, tak to příště zkus s ním a uvidíš, že budeš spokojená ;-):-)

1 7 8 9 10 11 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA