Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové cukroví

Zvenku křupavé, uvnitř vláčné - to je nadýchané sněhové cukroví. Může být jen tak samotné nebo třeba s oříšky, kokosem či máčené v čokoládě. Provoní dům a ozdobí každý vánoční stůl i rodinné oslavy.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 8. 2010 18:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 424 kJ / 1 058 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy250,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

21. 11. 2010 19:32

Jenny patří tam cukr písek...;-) už jsem to opravila :yes::-K

Jenny

21. 11. 2010 18:34

Hani,v surovinách máš psané cukr krystal,v postupu je cukr písek a v poznámce není žádný,chtěla bych je udělat podle tebe...vypadají moc hezky:yes:

Marta

12. 8. 2010 23:18

Hello, vy patříte mezi autory báječných receptů. Z vás by si mnozí autoři měli brát příklad. Vaše recepty jsou jasné, úplné a srozumitelné. Poslední dobu se na tyhle stránky přidává tolik neúplných receptů ... :-S a co je horší, ještě se obhajují. Hello, dík za podrobné vysvětlení.:yes:

Hella Hella (moderátorka)

12. 8. 2010 22:36

Já obaluji ještě před pečením. Je to piplačka, ale jde to. Já mám ráda malé tvary, proto nedělám rohlíčky,pokud jsou malé, tak se velmi špatně obalují, lepí se to na prsty a deformují se. I z obrázku je patrné o kolik je rohlíček větší než třeba pusinka. Já preferuji jednodušší tvary jako např. http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky... a daleko více nám chutná obalení v sekaných oříšcích nebo mandlích, než v mletých. Pokud byste chtěli obalovat až po upečení, museli byste každý jednotlivý upečený kousek znovu potřít rozšlehaným bílkem a pak obalit a nechat zaschnout. Upečené sněhové těsto je suché a ani na horkém by nic nedrželo.

jahoda jahoda

12. 8. 2010 22:18

To by mě tedy také zajímalo. Já po upečení a schládnutí jednu polovinu máčím v čokoládě. Ale vím,že když pytlíkem tvarujete sníh na plech, je to příliš měkké na to, aby se to dalo obalovat ořechy. Podle mne se obaluje ještě teplé po upečení:-?:-?:-?

Marta

12. 8. 2010 22:07

Hanko, když chci cukroví obalit v oříškách, tak se obaluje již před vložením do trouby? Magdaléna v komentářích prosila o vysvětlení, v dalším komentáři za vysvětlení děkovala, ale já jsem se v postupu nic nedočetla.:-S Myslím, že tenhle postup obalování by zajímal více lidí. Hanko, nechceš ho do receptu dopsat a vše upřesnit, aby se dílo povedlo i dalším? ;-) Děkuju.

magdalenka magdalenka

12. 8. 2010 14:22

...je schované na sobotu, ale...;-)

hanahcotton hanahcotton

12. 8. 2010 14:19

Madlenko, to jsem ráda, že ti cukrovíčko chutnalo:yes::-K

magdalenka magdalenka

12. 8. 2010 13:33

Hanka, ďakujem za odbornú pomoc, dôkaz, že som to vyskúšala prikladám vo forme fotky. Trochu piplačka, ale ku koncu mi to už relatívne išlo. Obaľovala som v mletých nelúpaných lieskovcoch a je to eňo - ňuňo...
A máš u mňa veľké +!

eva hubova eva hubova

8. 8. 2010 02:12

:yes::yes:+8

Bibinka Bibinka

7. 8. 2010 21:24

Hani, to je moc hezké cukrovíčko, řekla bych takové jemňoučké díky tomu růžovému nádechu;-) Dávám ti 6.bod:yes:

magdalenka magdalenka

7. 8. 2010 20:50

Hanka, môžeš popísať, prosím, ako sa obaľuje hmota - rohlíček v orieškoch? (Ja pusinky vytláčam zo sáčku rovno na peč. papier.)
Ďakujem!

petrzelka

7. 8. 2010 20:16

Parádní cukrovíčko a bodík pro tebe:yes::-K

pipre pipre

7. 8. 2010 19:11

Hani, máš to moc hezké:yes:+3

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 8. 2010 18:38

:-OJá se snad dám na sladké:-DOpravdu to vypadá moc krásně:-p;-)+:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: vánoční cukroví z bílkú cukroví z bílků a ořechů pusinky z bílků bílkové pusinky bílkové vánoční cukroví ořechové pusinky z bílků vanocni cukrovi z vajecnych bilku bílkové pusinky recept recepty na vánoční cukroví z bílků bílkové cukroví s ořechy bílkové rohlíčky sněhové pusinky z bílků s ořechy ořechové cukroví z bílků bílkové pusinky s ořechy recept na bilkove pusinky vánoční cukroví recepty z bílků vánoční cukroví s bílků vánoční cukroví z bílků a ořechů sněhové pusinky recept recepty z bílků

Suroviny: bílek, cukr krystal, kokos, ořechy, potravinářské barvivo

TopRecepty.cz

Bílkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpW