

Pažitkový holanďan s tvarůžkou
Doba přípravy: 40 minut 8 porcí Vepřové maso 10 názorů
Suroviny
- 500 g mleté maso (mix nebo jen vepřové)
- 2 balíčky tvaružků
- hrst nasekané pažitky
- 2 tvrdší housky
- mléko
- 1 vejce do směsi
- 1 vejce na obalení
- strouhanka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Mleté maso dáme do mísy, okořeníme ...přidáme 2 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.
Nakonec vmícháme na drobno nasekanou pažitku.
Uděláme si řízky ( větší placatější karbenátky ), které obalujeme klasicky v trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka ), aspon dvakrát, aby nám tvaružek z těsta nevytekl.
Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Poznámka
Podáváme s bramborem, kaší, jak kdo má rád.
DOBROU CHUŤ !!
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pažitkový holanďan s tvarůžkou
-
Děkuju holky za milé komentíky a hlavně za bodíky
-
Tomáši, už to vypadá, že příští karbanátky budou podle tvého receptu...
Občas dělávám celý nebo půlku syrečku zabalenou do mletého masa, ale smíchat vše dohromady a pak teprve smažit mě nenapadlo. V poslední době se tu objevují spíše varianty a obměny známých receptů, proto oceňuji tvoji originalitu...
-
Tome, tu chuť znám důvěrně
-
Tak to opravdu vypadá na dobrůtku
+9
-
Urcite to bude vyborne, 7. bodik je tvuj a ja si ukladam na vyzkouseni.
-
Už z fotek je vidět, že to byla bašta, tak posílám dalšího bodíka.
+6
-
Tomíku, to zas bude dobrota
jak je v mase tvarůžek, tak je předem jasné, že to musí být dobrý a u nás jsou dost preferovaný a podle tebe to zaručeně vyzkouším. Máš 4.boda
-
to vypadá na náramnou mňamku, olomoučáky já ráda
díky za inspiraci
+
-
Mirečko, každý si samozřejmě připraví dle svých možností a chuti
Děkuju za komentík a bodík
-
Tomáši
,já si prosím s br. kaší a rajčátkovým salátem
.Jen bych k pažitce přidala i nakrájenou zelenou cibulku a pekla bych v troubě
.První boďka je tvá a díky za tip na krásné a jistě i lákavě voňavé jídlo
.