 
	
		
Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Odpalované těsto je jedna z náročnějších příprav moučníků. Kdo se do ní však pustí, odměnou mu budou výtečné větrníky a věnečky. Obojí pak můžete naplnit dle své chuti, třeba vanilkovým krémem a dozdobit klidně bílkovou polevou.
 Ilustrační video
				
					Ilustrační video
				
				
		Suroviny pro 126 kusů
Věnečky jsou v mini verzi.
126kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 648 kJ / 2 306 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 66,11 g | 
| Tuky | 127,52 g | 
| Vláknina | 7,90 g | 
| Cholesterol | 1,11 g | 
| Sodík | 433 mg | 
| Sůl | 0,90 g | 
| Sacharidy | 219,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vodu, olej a sůl dám svařit, poté co začne voda vřít, přisypeme hladkou mouku a stále mícháme, dokud se nám těsto nezačne odlepovat od okraje a nezačne tuhnout.
	Krok 2: Hmotu dáme vychladnout a po vychladnutí přiléváme postupně, po jednom, vejce a stále mícháme, dokud není těsto elastické.
	Krok 3: Pečení dělíme na dvě fáze, kdy prvně pečeme na 210 °C (horkovzduch) přibližně 12 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se držela vlhkost.
	Krok 4: Druhá fáze je pak sušení, kdy troubu stáhneme na 150-160 °C (už bez horkovzduchu) a pečeme 7 minut dozlatova. Během celého procesu pečení troubu neotevíráme.
	Krok 5: Na náplň do větrníků a věnečků připravíme pudinkový krém. Uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme máslo. Přidat můžeme kapku rumu. Vychladlé větrníky nebo věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.
	Krok 6: Věnečky i větrníky můžeme dozdobit třeba fondánovou hmotou s kulérem, ale jistě postačí  posypat moučkovým cukrem nebo přelít bílkovou polevou.
Zveřejněno 10. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP3L
Moje poznámka
					 
				
Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP3L
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Losos na másle
Kajkajak před 33 minutami
	
			 
	
	
Chutné vafle
Kolibinka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 2 hodinami
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 3 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 4 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 7 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 7 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 8 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							větrníky recept, 
						
						
							fondánová poleva na věnečky recept, 
						
						
							fondánová poleva na věnečky, 
						
						
							věnečky a větrníky, 
						
						
							palene testo, 
						
						
							mini vetrniky, 
						
						
							fondánová hmota recept, 
						
						
							palene testo na venecky, 
						
						
							fondánová poleva na větrníky, 
						
						
							náplň do větrníků, 
						
						
							větrníky na slano, 
						
						
							fondánová poleva na větrníky recept, 
						
						
							recept na větrníky, 
						
						
							venecky z paleneho testa, 
						
						
							vetrniky a venecky, 
						
						
							věnečky nebo větrníky recept žloutkový krém, 
						
						
							pálené těsto na větrníky, 
						
						
							fondánová hmota, 
						
						
							fondánová poleva recept, 
						
						
							recept na palenou hmotu
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							rum, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							ztužovač šlehačky, 
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (17)
V tomto množství je to skoro šumafuk (možná chyba v měření)
Když specifická hmotnost (hustota) jedlých olejů je kolem 0,92 g/ml, tak 90g je 97,8ml, že
No a když se vám daří "jednohubky"