Kuřecí kousky "Bufalo"

Drůbeží maso Doba přípravy: 15-20 min 42 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 15-20 min 42 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí prsíčka
2 lžíce másla
3 lžíce kečupu
1-2 lžíce tabasca (pokud není, může být čili omáčka)
1,5 hrnku hladké mouky
1,5 lžičky soli
3/4 lžičky mletého pepře
2 vejce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si máslo a do něj přidáme kečup a omáčku. Dáme stranou.

  2. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme nakrájené kuřecí maso na větší kousky. Pak je obalíme v rozšlehaných vejcích se dvěma lžícemi vody a opět v mouce s kořením.

  3. Takto upravené maso smažíme do zlatohněda v oleji asi 6 minut. Osmažené kousky obalíme ve směsi másla, kečupu a tabasca.
    Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen se zeleninou, pro spestření si můžeme umíchat máslo se špetkou soli, petrželkou a dvěma stroužky česneku a v něm kousky kuřecího masa namáčet.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- magazín Právo

Nápad z bylinkovým máslem mne napadl ze srazu Topreceptů, kde nám ho v hanebně malém množství podávali u Śvejka se srnčími biftečky. Je vynikající!!

Komentáře k receptu Kuřecí kousky "Bufalo"

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kuřecí kousky kuřecí kousky recept bufalo omáčka pečené kuřecí kousky omáčka bufalo obalené kuřecí kousky bufalo omacka recept kureci maso obalene v mouce kuřecího maso obalene v mouce a dost kečupy ostré kuřecí kousky kureci kousky obalene v mouce kučecí směs kureci recept kureci kousky recepty kure obalene v mouce recepty na kureci kousky ostré kuřecí kousky recept pokrmy s omackou tabasko skvělé kuřecí recepty