Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 657 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,78 g |
Tuky | 0,49 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.
Krok 3: Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Krok 4: Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.
Krok 5: Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Moje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 14 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Řecká musaka
misula29 před 2 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 5 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 6 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 8 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 9 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 11 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 23 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Špagety s mletým masem
Macek13 15. 9. 2025 19:38
Tématické fráze:
smazeny hovezi jazyk,
vařený jazyk,
smažený vepřový jazyk,
vepřový jazyk smažený,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
smažený uzený jazyk,
vepr jazyk,
vaření jazyk,
veprovy jazyk jako ovar,
hovězí jazyk smažený,
hovezi jazyk vareny,
ovar z jazyka,
vepr. jazyk,
vaření jazyku,
vaření jazyka,
vepř.jazyk,
vařený vepřový jazyk,
vařený uzený jazyk,
vepřový jazyk vařený
Suroviny:
jazyk vepřový,
voda,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
sůl,
křen,
hořčice,
chléb
Komentáře (13)
Vývar používám tehdy pokud koupím zauzené jazyky
Děkuji za milé komentáře
Mám jen pár začátečnických dotazů: česnek do vaření celé stroužky, nakrájený nebo prolisovaný? Dá se potom s tím vývarem z jazyka ještě něco dělat nebo je to na vylití?
Mne zase nakoplo, že i receptík na svíčkovou z jazyka jsem zde