Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká svačina, která vám svou lahodnou chutí zpříjemní celý den.

Hodnocení receptu je 5,0 (86×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

9. 10. 2010 15:30

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 690 kJ / 3 272 kcal
Bílkoviny70,89 g
Tuky93,67 g
Vláknina29,15 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 845 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy509,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na bábovku v klasickém provedení mám už dlouho, ale minule jsem místo mléka přidala podmáslí, vmíchala jsem jablko, banán a dobrota byla na světě. Pekla jsem ji dva dny po sobě a vždy hned "zmizela". Bábovka je díky ovoci krásně vláčná a není moc sladká. Někdy ji dělám tak, že část polohrubé mouky nahradím celozrnnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaJaJ

29. 10. 2023 11:16

bábovka je výborná, místo jablka jsem dala hrušku a pekla jsem na malém plechu, aby to bylo rychleji pečené :-) určitě budu dělat častěji

martiline martiline

29. 11. 2022 22:36

Je výborná. Ačkoliv já spěchala, nepřečetla si, že mám banán a jablko nastrouhat, takže jsem si vše nakrájela na kostičky a pak jen zírala :-O:-) ... Na chuti to ale neubralo, jen není tak pěkná - dovolila jsem si přidat fotečku.
Děkuji za recept. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 10. 2022 07:53

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásná bábovka :-K

Janja

18. 1. 2022 13:38

Upekla jsem tenhle podzimní moučník...bábovku se mi nechtělo vymazávat;-). Banán jsem vyndala z mrazáku (při nízké ceně jich vždycky pár strčím do mrazáku) a přidala i jablko, nasekané ořechy a citronát (zbytek po vánočím bílkovém chlebíčku). Místo podmáslí kysanou smetanu (podmáslí se doma nevyskytovalo). A naplnila papírové košíčky (ve formě na muffiny). Fakt super dobrota<3. A nejvíc mě na tom láká ta možnost použít vedle ořechů a rozinek, čokoládu, semínka, kokos, apod. A když se rozšoupnu, tak ještě různé polevy :-*. Díky za jednoduchý, skvělý recept:-K

Pikaka Pikaka

17. 10. 2021 14:14

Super vláčná. Byla hned pryč:-)

Ludmila B Ludmila B

10. 2. 2019 21:06

Jak bylo napsáno, myslím, že budu dělat příští týden další..opravdu vynikající !!!!! :yes::yes::yes::yes:

Jarka53

5. 2. 2019 16:58

Dnes jsem ji pekla,přidala jsem uvařený brambor jak poradila Jana Hývnarová.Dala jsem méně cukru,místo kakaa trochu citronové šťávy.Je výborná.<3

RubyRom RubyRom

17. 1. 2018 19:33

Krásná bábovka a krásná fotka :-K:yes::yes::yes:

Danny668 Danny668

7. 1. 2018 21:54

<3 Vynikající :yes::yes::yes: Dala jsem domácí bílý jogurt místo podmáslí a přidala skořici, ořechy a kousky čokolády ( těsto bez kakaa ) Dávám bodík a díky za recept :-8

violka

29. 10. 2017 16:27

právě je v troubě,tak snad se povede a bude dobrá :-) a poměr hrnků a uvedených gramů dokonale souhlasí:-)

hosta hosta

15. 10. 2017 09:52

Jenos.N: u různých surovin není stejná váha u stejného objemu:-) - je fakt, že ty gramy jsou zavádějící, drž se hrnkových údajů;-)

Jenos.N

14. 10. 2017 21:52

Bábovka vypadá luxusně a myslím si, že i tak bude chutnat ... Jen, co jsem na tom receptu nepobral a nechápu, tak jsou ty gramáže ... Píšete zde 1,5 hrnku polohrubé mouky a pak do závorky (230 g) a při tom jeden hrnek má objem 250 ml/g a při tomto poměru by to mělo být 1,5 hrnku = 365 g. A v tomto poměru když mám odměřit půl hrnku podmáslí, tak netuším, kolik to vlastně a jak to odměřit, aby to bylo správně. Byl bych rád, kdyby mi to někdo blíže vysvětlil, o jakém objemu mám hrnek použít. Nikde se to v receptu neuvádí ... Dále 2/3 hrnku cukr krupice (170 g), tohoto vyplívá, že se jedná o dvoudecový hrnek, ale u té mouky 1,5 hrnku by toto odpovídalo 300 g mouky a stále to nepasuje a nemůžu se dopočítat toho, jak to všechno vlastně má být správně ...

Jana Hývnarová

21. 7. 2017 12:32

Když přidáte do těsta asi 100g nastrouhaného vařeného bramboru,zaručí vlhkost,není tamjeho přítomnost poznat,ale dělá divy.

Luuuuuu

2. 2. 2017 18:42

Všem moc chutnala i s moukou na půl celozrnou. Příště dám trochu míň cukru, ale jinak výborná krásně vláčná. :-K

stanik

19. 1. 2017 08:17

jen jsem ubrala cukr, VÝBORNÁ, díky za recept

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta s podmáslím bábovka s podmáslím moučníky s podmáslím moucnik s podmaslim bábovka z podmáslí nejlepší bábovka na světě čokoládová bábovka s podmáslím recepty s podmáslím podzimní buchta co s podmáslím bábovka z podmáslím bábovka buchty s podmáslím perník s podmáslím ovoce s podmáslím recept na buchtu s podmáslím luxusní bábovka moučníky z podmáslí moučníky s podmslím recept na bábovku s podmáslím

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, podmáslí, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, prášek do pečiva, kůra citronová, rum, kakao, jablko, banán, sůl

TopRecepty.cz

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wpQ