Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezpracný perník

Perníková buchta se řadí mezi osvědčené klasiky, které milují děti i dospělí. Vyzkoušejte tento snadný recept a dopřejte si nadýchaný lahodný moučník i více času na rodinu, zahrádku či zasloučený odpočinek.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 10. 2010 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 878 kJ / 4 034 kcal
Bílkoviny62,53 g
Tuky138,50 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy624,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mekkejla

8. 5. 2017 10:55

Hledala jsem recept bez vajec, protože mi došly, ale chuť na něco ke sváteční kávě byla velká :-D Přidala jsem do něj jedno nastrouhané jablko,mléka jsem dala hrnek a přidala jsem 2 lžíce bílého jogurtu. Pekla jsem na 170°C 30 minut. Už mi tu chladne a vypadá skvěle. :yes:

Šárka

10. 4. 2017 12:32

Chvilku jsem dumala nad tímto receptem a zkusila jsem!!. Recept je rychlovka , navíc jsem do těsta pokrájela dvě jablka na malé kostičky a čekala na ten zázrak. Navrh poleva z hořké čokolády a pos.kokosem .. Luxusní nadýchaná a vláčná mnamka
Každopádně jsem neudělala naposledy.
:-p:no::-p:yes::-p:no::-p:yes:

Lenka

5. 4. 2017 18:02

Opravdu má být jen 1/4 hrnku oleje? Pak by mě tedy zajímalo, kolik musím nalít do těsta mléka, aby bylo dle receptu řidší.

Miriam

23. 10. 2016 11:34

na kolik stupňů a na jak dlouho??

Biton

7. 3. 2016 15:09

Recept je super jednoduchý i rychlý! :-) Ještě jsem přidala asi 5 lžic povidel a bylo to super vláčný i po pár dnech! :-) :yes:

petronila22

13. 2. 2015 18:56

určitě upeču..:-)

ivanecka11

3. 1. 2015 20:30

je výborný,dělám ho často ,ještě tam zamíchám skleničku marmelády . Ani jsem nevěděla že tu takový recept je

Kristýna

26. 6. 2014 08:44

:-?:-?:-?Mohu místo oleje dát máslo? :)

jamuza

8. 11. 2013 15:41

Vynikající, děkuju moc za recept:yes:dělala jsem v remosce a byl super. Přidala jsem taky skořici a trošku rumu. Manžel si přál rozpůlit a promazat jahodovou marmeládou. Pak si jen pomlaskával:-D Byl moc dobrý i jen tak bez marmelády,pocukrovaný. Vůbec nebyl suchý. Takže kdo váhá určitě doporučuju upéct:-))Já se chystám dělat dnes podruhé a určitě ne naposledy.

Verulinka Verulinka

17. 8. 2013 09:59

Výborný, děkuji ;-) dávám bodík :-K

Mila z Canady

11. 6. 2013 06:10

Mila Ivulinko, tak ted misto otazek a komentaru posilam bodiky:yes::yes::yes:. Ted jsem dopekla pernik, nemohla se dockat, tak jsem si ukrojila jeste teply, i nas pes na mne ted cumi. Pekla jsem to v remosce; konecne jsem ji poprve pouzila. Akorat jsem pridala lzicku skorice a 2 hrsti rozinek a 3 lzice rumu. Jsem totiz individualista a tak nerada posloucham pokyny, ale rada vymejslim a improvizuju, coz u peceni moc nejde. Opravdu to jde i bez vejce!! Jeste jednou moc diky, toto byla zkouska, az prijede muz z Ceska udelam znova, snad mu bude chutnat tak jako mne.:-K:-p:-K:-K:yes::yes:

Mila z Canady

11. 6. 2013 00:21

Problem je, ze vejce jsou doma vzdycky, ale tvaroh nikoliv. A je tu hodne drahej a taky ne tak snadno k sehnani, jako u Vas doma. My tu mame "cottage cheese", to jsou takovy mokry hrudky, chutnaji docela sladce, a ke tvarohu to ma dost daleko. Pro opravdickej tvaroh bych musela jezdit do specialnich evropskejch obchodu a to se mi taky vzdycky nechce. Vetsinou se snazim varit "co dum da", a to muzu udelat cokoliv, kdykoliv; ale s pecenim je to jine.
Ale ten Tvuj pernik bez vejce urcite udelam, i ta davka vypada, ze by se to veslo do Remosky. Za pokus to stoji!! :-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

9. 6. 2013 20:33

Mila z Canady: ;-) Ale já se přece nezlobím. Znám i bábovku bez vajec. Kynuté těsto lze též udělat bez vajec, záleží na receptu. Někdy se vejce nahrazuje třeba tvarohem :-)

Mila z Canady

9. 6. 2013 20:19

Zizalko, tak se na mne nezlob, ja radeji varim (a dobre), a pecu jenom chleba (bez pekarny), rohliky, kynuty svestkovy kolac, a trene babovky a bublaniny. Tam vsude je treba vejce, proto jsem se ptala. S pernikem nemam zadne zkusenosti, i kdyz ho mam ze vseho sladkeho nejradeji. Diky za odpoved. Tvuj pernik zkusim v Remosce, ktera mi prisla pred 4 dny. Drz mi palce. :-p:-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

9. 6. 2013 07:14

Mila z Canady: V každém těstě přece nemusí být nutně vejce, to nevíte? :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník perník recept perník v remosce křehký perník perník do remosky recepty na perník perník z remosky recepty pernik perník recepty recept na perník recept perník perník bez oleje perník z másla pernik peceny v remosce vařený perník vaření perník pernik z tvarohu luxusni pernik perník remoska perník tvaroh

Suroviny: mouka hladká, cukr krystal, prášek do perníku, kakao, olej, mléko, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Bezpracný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xr8