Základní piškotové těsto
Piškotové těsto patří k těm nejjednodušším, přesto i tento jednoduchý recept má svá úskalí. Je nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko, přesně takový musí správný piškotový korpus být. Tvoří dokonalý základ pro jednoduché moučníky a rolády, ale i luxusní dorty a zákusky jako z cukrárny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 118 kJ / 1 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,68 g |
Tuky | 46,02 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 598 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 202,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je základní piškot. Těsto vhodné především na rolády, muffiny nebo i řezy. Roláda se vždy povede a je vysoká.
Pokud se do těstaj přidá prášek do pečiva, příp. olej a mléko, připravíme jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy (takový piškot se lépe krájí).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2016 12:50
Monča Brno:
Moni, dělávám podobné těsto bez tuku a prášku - kolik vajec, tolik lžic cukru krupice-vyšlehat a pak přidat postupně o 1 lžíci méně hrubé nebo polohrubé mouky. peče se na plechu s pečícím papírem nebo na vymazaném a vysypaném plechu.recept je hodně starý a osvědčený.
Moni, dělávám podobné těsto bez tuku a prášku - kolik vajec, tolik lžic cukru krupice-vyšlehat a pak přidat postupně o 1 lžíci méně hrubé nebo polohrubé mouky. peče se na plechu s pečícím papírem nebo na vymazaném a vysypaném plechu.recept je hodně starý a osvědčený.
26. 11. 2015 18:25
super recept povedlo se mi,přítel má dietu a nesmí mít žadný olej a všude sem našla jen piškotové těsto s olejem a toto jsem dělala poprve a povedlo se.Moc diky za recept
28. 7. 2015 08:11
Casino, dělám stejné těsto jak na rolády, tak i na řezy a dorty.
27. 7. 2015 20:18
...přidávám špetku soli a peču při 240°C/7´
Petra:
"olej a kypřící prášek"
No, v tom připadku platí to, co autorka píše v poznámce
Petra:
"olej a kypřící prášek"
No, v tom připadku platí to, co autorka píše v poznámce
27. 7. 2015 19:28
Piškot dělám v podstatě stejně (jenom šlehám žloutky a bílky zvlášť), přidávám i olej a kypřící prášek. Všechny tipy a fígle, které tu popisujete, také používám. Nasbírala jsem je časem a vychytala až do "dokonalosti". Je od Vás milé že jste si dala tu práci, sepsala to a podělila se s ostatními. :)
27. 7. 2015 19:02
Tess:mám radost z Vašeho úspěchu, ale bude to především Vaší trpělivostí vše pořádně vyšlehat dotuha. Čím více se do těsta dostane vzduchu-bublinek, tím lépe naskočí a zbytek znáte
27. 7. 2015 18:44
Nejlepsi piskot na roladu, na poprve se povedlo na jednicku roladu se povedlo i perfektne zarolovat coz se mi u jinych receptu nikdy nepovedlo
24. 6. 2015 18:13
Alena:Protože mě nikdo neporadil,tak jsem to riskla,piškot byl z pštros.vejce výborný,dokonce se šlehal mnohem lépe než ze slepičích vajec,doporučuji vyzkoušet.
1. 5. 2015 11:52
Chci se zeptat,jestli jste někdo zkoušel upéct piškot z pštrosího vejce?Dostala jsem několik pštrosích vajec a ráda bych z nich upekla na sladko,ale nevím jestli se dají našlehat pštrosí vejce jako slepičí ,poradíte někdo?
Děkuji
Děkuji
11. 3. 2015 19:56
Tento recept nemá chybu! Moc dobrý a rychlý!
18. 10. 2014 17:51
nejlepší piškotové těsto děkuju, rodinka si nastopro pochutná nadýchaný, nelepil, nepotrhal se. vždycky budu používat jen tenhle recept! děkuju
13. 8. 2014 10:51
Jdu do toho, zkusím ji udělat pro svého milého. Snad se těsto nebude lepit jako některým z Vás. Díky za radu
6. 7. 2014 13:08
Dobrý den,dnes jsem udělala vaše piškotové těsto A opravdu se povedlo děkuji moc
4. 5. 2014 20:38
hojo: Ahoj, myslíš jako po upečení, když odděláváš papír, že na papíře trochu zůstane??? To se mi stává také - viz obrázek, ale nijak to neřeším. Nevadí mi to, protože stáčím tak, že zůstane vidět horní upečená strana.
Jestli myslíš něco jiného, napiš
Jestli myslíš něco jiného, napiš
4. 5. 2014 18:47
Dobrý den. Mám vždy problém lepi se mi těsto na pepicici papir mam kvalitní vždy poraďte
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 49 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct dokonalou piškotovou roládu. Přinášíme osvědčený postup a jednoduché rady, jak uspět s roládou hned napoprvé
Jak připravit nadýchaný piškotový korpus. Rady nejen pro začátečníky
Retro okénko: Piškotové dortíky Miky stály 3 Kčs, dnes jsou za 20 Kč. Podle našeho receptu chutnají stejně jako před třiceti lety
Další recepty
Tématické fráze: piškotove těsto na plech piskotove testo piskotove testo na dort piškotové těsto recept piškotová roláda která se povede recept na piškotové těsto piškot piškotové těsto dort recept piškotové těsto piškot recept recept na piskot piškotové těsto na roládu těsto na piškot nejlepší piškotové těsto recept na piškotové těsto na dort piškotový těsto testo na roladu jednoduché piškotové těsto recepty piškotové těsto piškotové těsto s olejem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce
Základní piškotové těsto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wrDz
99 názorů