Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 837 kJ /
1 395 kcal
Bílkoviny156,73 g
Tuky67,47 g
Vláknina6,76 g
Cholesterol 448 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,50 g
Sacharidy36,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Krok 2: Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl rozkrojenou cibuli i se slupkou a nové koření. Krok 3: Vaříme doměkka. Krok 4: Mezitím připravíme cumberlandskou omáčku. Z pomeranče a citrónu ostrouháme kůru, dáme do čtyř lžic vody, uvedeme k varu a zvolna vaříme 5 minut. Potom přidáme ostatní suroviny, přidáme teplotu a zprudka odpařujeme dalších 5 minut. Krok 5: Omáčka krásně zhoustne. Krok 6: Ještě teplou ji přecedíme (prolisujeme) a necháme vychladnout.
Uvařené maso nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme maso, které poklademe plátky sýra a podlijeme asi 100 ml vývaru. Krok 8: Přikryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Krok 9: Podáváme horké s vychladlou omáčkou a např. vařenými bramborami.

Zveřejněno 29. 10. 2010

Poznámka autorky Eliza

Tato omáčka se hodí především ke zvěřině, ale i k hovězímu masu je znamenitá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r91L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r91L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Elizo: Kolik kury tam jde, asi? Není ta omáčka sladká ?:-p

:yes::-p vypadá to úžasně:yes::-K

Děkuji za body, potěšili jste mě. :-K
Maso je třeba dokonale odblanit, opéct dohněda a vařit až do chvíle, než se začne "rozpadat", takže několik hodin nechat mírně probublávat, případně dolít vroucí vodu a potom je nejen měkounké, ale i vývar je silný. Vývar jsem použila na jiný pokrm z druhého kusu hovězího, ale recept přidám asi až zítra... Ale samozřejmě je vhodný i na hovězí polévku.

+ 19 :yes::-p:-K

krása:yes:

Joj, to je pěkný recept! :-O :yes::-p +17

Je to nádhera:-K+16:yes::yes:

:-p:yes:+15

Také hovězí maso doma nevařím, hlavně kvůli mému muži, já osobně bych si pošmákla, ale tyhle tvoje fotečky jsou jednak opět prvotřídní a velmi velmi lákavé, takže:yes:

Krása, já normálně hovězí maso moc nejím, ale tohle vypadá hodně lákavě :-p:yes:

:yes::yes:

Nádhera:-p :yes::yes:+10

Jé, to musí být dobrota, určitě vyzkouším:yes::yes: +

Moc děkuju za komentíky, jsem ráda, že se recept líbí. Jde tu spíše o tu omáčku, jinak - kromě příjemné a doplňující se kombinace chutí nejde o nic nového. Docela mě překvapilo, že tu cumberlandská omáčka nikde není (vyhledávám pečlivě, myslím), taková klasika...:-) Jinak já mám vařené hovězí také moc ráda, například s křenem a navíc při tom mám pocit, že jím dietně a kvalitněji, než obyčejné kuřecí.
Otto, použila jsem śedlčanský Modřenín a musím konstatovat, že tento sýr se opravdu povedl...:yes:;-)

:yes::yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
vařené hovězí recepty, vařené hovězí s vařenými bramborami, vařené hovězí, vařené hovězí maso s omáčkou, vařené hovězí recept, hovězí maso recepty, omáčka z vařeného hovězího masa, hovězí s tatarskou omáčkou, uprava hověziho masa vařením, hovězí vařené recept, omáčka z vařeného hovězího, varene hovezi maso s tatarkou, vařené hovězí s bramborem a tatarkou, recepty vařené hovězí, hovezi maso na pomerancich s omackou, hovezí zadní se sýrem, vařené maso s omáčkou, hovezi s bramborami a omackou, varene dobroty, polévka z více druhů masa vařená několik hodin

Suroviny:
maso hovězí, sýr s modrou plísní, koření nové koření, cibule, bobkový list, sůl, máslo, pomeranče, citron, voda, víno portské, džem rybízová, brusinky, zázvor čerstvý, hořčicový prášek, pepř, sůl, ocet, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu