Babičiny vdolky

Marta21 Kuchařka: Marta21

Moučníky , Kynuté, Smažené 5 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
6 lžic cukru
špetka soli
droždí
2 vejce
cca 2 dcl mléka (vlažného)
3 brambory (malé, uvařené)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžic cukru a vanilkový cukr a špetka sole promícháme.

  2. Vytvoříme důlek a dáme droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.

  3. Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.

  4. Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory, vypracujeme hladké těsto.

  5. Z nakynutého těsta uděláme kuličky a pečeme na větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babičiny vdolky

Tématické fráze: babičiny recepty vdolky babiciny moucniky babičiny babičiny recepty maso karásky recept recepty babičiny vdolky recept babičiny palačinky babicini recepty babičinyrecepty recept vdolky babičiny řezy babiiny recepty recept na karásky babičinny recepty recept na vdolky babiciny recepty recepty na vdolky recepty vdolky