Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 23,27 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 6 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 30 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 44 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 9 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (8)
Protože naše babičky byly úžasné kuchařinky a všechno nám od nich chutnalo, dávám ti 3.boda