

Vcelku netradiční guláš
Suroviny 8 porcí
- 1 kg vepřového plecka
- 10 dkg salámu Herkules
- 1 Čabajka (pravá)
- 250 ml rostlinného oleje
- 100 ml Rama Culinesse
- 50 g restované cibulky
- 20 g (cca 1/2 sáčku) papriky sladké
- 2 lžíce hladké mouky
- 2-3 lžičky Bujon pikantní „Vitana“
- 4 středně velké sladkokyselé okurky
- 1-2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší kostky, čabajku nejprve na kolečka a pak na čtvrtky, salám Herkules na kolečka a pak na nudličky.
Do většího tlakového hrnce dáme rozpálit olej splečně s Ramou Culinesse, přidáme a necháme zpěnit papriku a sypký bujón Bujo pikantní.
Pak přidáme maso a malou lžičku soli a necháme uzavřít póry, zhruba po 5 minutách přidáme čabajku, herkules a restovanou cibulku, zalijeme cca 1 litrem vařící vody, hrnec uzavřeme a necháme povařit asi 1/2 hodiny od foukání.
Poté hrnec odtlakujeme a zkontrolujeme měkkost masa.
V 1 litru studené vody rozšleháme 2 lžíce hladké mouky a vlijeme do vařícího guláše, zároveň přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky a necháme vše 20 minut povařit. Pokud je guláš ještě příliž řídký dohustíme Hotovou jíškou tmavou „Knor“, případně dosolíme cca 1 lžičkou soli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vcelku netradiční guláš
-
mirca75: Díky moc za fotečky!!!
-
Lucko, dík za odpověď. Budu se ve všech obchodech a supermarketech pozorně dívat. Když, tak si vezmu na pomoc i lupu.
. Já ale doopravdy nosím v kabelce malou lupu.
. Lupa je v kabelce pohodlnější než brýle.
Brýle na čtení v kabelce nenosím. Mám strach, abych je někde nezmáčkla a 5.000,- Kč by bylo ....ta ta.
. A lupu v obchodě potřebuji. Když si potřebuji přečíst složení výrobku nebo trvanlivost potravin.
-
Vitana mívala sypké bujony v doze..tak rok dva zpátky.
-
Neznám sypký bujón Bujo pikantní. Má někdo fotku jak bujón vypadá? Hledala jsem ho na internetu v obrázcích, ale nic nenašla. Ani v obchodě jsem ho neviděla. Mám ráda pikantní věci, proto mě tento sypký bujón zajímá.
-
Mám uloženo
-
Clupmi
Tak jsem dnes zkusila tvůj recept a jídlo je moc dobré
.Dovolila jsem si poslat ti pár foteček a k nim samozřejmě i boďku č.5
.Samozřejmě pokud je nebudeš chtít(fotky),tak je smažu.Klobása byla pravá maďarka,jen Herkules jsem měla krájený-snad to nevadí
.Myslím,že jako příloha se tu hodí skoro vše-knedlík,rýže,brambor,...takže u nás to bude taky pěkně rozličné
.Díky za dobrý recept
.
-
Jak říká správně paol.a, tu zvláštnost tomu dává Herkules, ale i čabajka. Čabajka je vůbec zázračná uzenina-neuzenina. Za jednu nožku zase tolik peněz nevydáme, rozhodně nás to "nezrujnuje" a přitom chuť pokrmu to změní výrazně. Jak říkají Kluci v akci: "Tak nějak to celý pokr pozvedne!"
Tento recept vznikl typicky mužským způsobem. Podíval jsem se co je v lednici a ve špajzu a popustil uzdu své fantazii.
Zdravím všechny současné i budoucí příznivce chutné krmi. -
Guláš to je nekonečno možností, mne je ctí 4.bodík udělit
a do oblíbených uložit
-
To stojí za vyzkoušení, už mám uloženo
+
-
Dělám něco podobného,i když bez herkulese,který tomu sto procentně přidává tu chutˇ,je to rychlé a dobré.