Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

8. 12. 2013 22:06

creak:jsem ráda, že se dílo podařilo :-)

Biton

8. 12. 2013 20:24

Dnes jsem upekla dle Vašeho receptu perníčky - a to úplně poprvé!:-K Proto jsem pekla jen z poloviční dávky a jsou super!:yes: Pekla jsem na cca 160 °C zhruba 10 min. (dokud nebyly hezky hnědé). Po vytažení z trouby byly měkké, tak jsem zvědavá, zda takoví budou i na Vánoce! :-) Děkuji a přeji pěkné Vánoce! :-):-K:yes:

creak

4. 12. 2013 18:43

Dopadly výborně! Dávám bodík :-K

creak

4. 12. 2013 15:27

No jo, ono stačí umět číst =:oD to víte že tam bylo málo mouky :-8:-8:-8 (to ty jednotky, jenže odvažovat s řvounem na krku je síla ;-) ), ale už je přidáno a těsto vypadá nádherně.. tak uvidím písnu, jak se povedly!

creak

4. 12. 2013 15:17

Prosím, prosím, poradí některá? Mám to těsto hodně řídké asi velká vejce.. Jakou by mělo mít konzistenci? Díky za odpověď!

hanahcotton hanahcotton

23. 10. 2013 07:17

Marcela :Na chaloupku dávku určitě vystačí a perníčky jsou velikostně stejné...nerozjíždí se ;-)Budu se těšit na na fotky :yes::-K

Marcela

23. 10. 2013 07:16

Ahoj . Perníčky máte krásné moc. Nikdy jsem je nepekla ale chci zkusit chaloupku. Myslíte že tato dávka bude na ni stačit? A chci se ještě optat jestli ty perníčky jsou po upečení stejné nebo se tvary zvětší? Rozumíte mi? Mám na mysli ,jestli vykrojím tvary tak po upečení zůstane stejná velikost nebo se rozjedou? Díky moc za odpověd. Marcela

hanahcotton hanahcotton

15. 10. 2013 17:58

Lucka:Rum není nutný, 2 lžíce perníkového koření jsou dostačující a potírám celým rozšlehaným vejcem ;-):-K

Lucka

15. 10. 2013 11:31

a jeste se zeptam, potira se celym vejcem? ja jsem vzdy potirala jen zloutkem, diky :)

Lucka

15. 10. 2013 11:28

Dobry den, musim davat rum? a kazdy rok pecu pernicky, teda z jineho receptu, ale mam tam taky psane jen 2 lzice per. koreni, me se to zda malo a vzdy dam skoro cele baleni, muzu dat vic i ve Vasem receptu? nebo uplne staci na chut ty 2 lzice? dekuji :)

Magda

9. 10. 2013 14:53

Vánoce se pomalu ale jistě blíží,tak jsem si vybrala tento recept na perníčky;-)...už tento víkend udělám z malé dávky na ochutnání.:yes:

Daranea Daranea

14. 12. 2012 19:27

Právě jsem je dopekla, udělala jsem kakaové jen z malé dávky a hned jsem ochutnala. Nemám perníčky moc ráda, ale asi změním názor. Už se zdobí a vypadají nádherně. Věděla jsem, že se perníčky něčím potírají, ale netušila jsem čím :-D
Díky za bezva recept s krásnými fotkami.

hanahcotton hanahcotton

12. 12. 2012 12:10

miselika:

Lenka:

Děvčata do těsta přijdou 2 celá vejce a 2 žloutky;-) Maličké tvary mám hrubé 1cm, větší pak 1,5cm...pokud je tenší, perníčky jsou pak vysušené...někomu tak možná chutnají, protože jsou křupavé;-)

miselika

11. 12. 2012 16:36

Lenka:Mluvíte mi z duše...zrovna jsem se chtěla na ten samý dotaz zeptat také.jsou tam 4 vajíčka celkem, nebo ty dva žloutky jsou na potření?

Lenka

10. 12. 2012 21:01

hanahcotton: Prosím Vás asi blbý dotaz ale...do těsta se dají 2 celá vejce + 2 žloutky?? A těsto máte 1,5cm hrubé??? Mockrát děkuji za brzkou odpověď!!!!:-K

hanahcotton:

1 2 3 4 5 6 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM