Kávová zrna marcipánová
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíme si i bez dřevěných formiček. Plníme je kávovou náplní a namáčíme v čokoládě. Jsou opravdu velmi chutná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 881 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 117,70 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 612,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Moje poznámka
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Nejnovější recepty
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno 7. 9. 2025 07:11:59
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Kveta58 před 1 hodinou
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 4 hodinami
Květákový mozeček
DvorMar před 5 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 13 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 13 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 14 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
kávová zrna s marcipánem,
kávové zrna cukroví,
kávová zrna,
náplň do kávových zrn,
kávová zrna recept,
kávová zrna cukroví,
marcipánové cukroví,
kávové zrno s marcipánem,
forma na kávová zrna,
cukroví kávová zrna,
kávové zrno,
recept na kávová zrna do formičky,
kávové zrno recept,
vánoční cukroví recepty,
recept na kávová zrna ve formičce,
formičky na kávová zrna,
formička na kávová zrna,
kávové zrna,
cukroví z marcipánu,
kavove zrna s marcipanem
Suroviny:
cukr moučkový,
mléko sušené,
olej,
med,
voda,
mandlové aroma,
cukr moučkový,
káva mletá,
kakao,
máslo,
solamyl,
čokoláda na vaření,
tuk 100%
Komentáře (42)
Na BB se v mém připadku nedá zapomenout
Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem
Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou
Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla
ale som našla toto:
http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.
Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.
Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob
...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety
www.etescoma.cz/vanocni-cukrovi-recepty/vanocni-kavova-zrna-217484
Jen prosím tě, tu náplň svařuješ na ohni, nebo mícháš za syrova? Nějak mi tam ten syrový solamyl nesedí. Předem děkuju za odpověď