Orientálně plněná cuketa s bramborovou kaší a cuketovým salátem

sardinka Kuchařka: sardinka

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 velká cuketa (já ji měla v průměru asi 10cm)
400 g krůtích prsou
1 mrkev
solené arašídy
koření na čínu
sůl
sójová omáčka
olivový olej
1 malá cibule
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, v misce osolíme, okořeníme směsí na čínu, přidáme lžíci oleje, lžíci sójové omáčky, hrst arašídů, promícháme a necháme přes noc v ledničce uležet.

  2. Cuketu oloupeme (třeba škrabkou na brambory), příčně rozřízneme asi ve 2/3 její délky blíže k zúženému konci a pomocí nože a lžíce obě části vydlabeme. Do odleženého masa přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě trochu arašídů, promícháme a tuto směs natlačíme do větší části cukety.

  3. Pekáček si vytřeme olivovým olejem, dáme do něj cibuli nakrájenou na kolečka a na ni položíme cuketu. Tu ještě zvenku osolíme a okořeníme. Pokud nám při plnění cukety zbylo masové směsi, teď ji rozprostřeme kolem cukety.

  4. Podlijeme jenom troškou vody, aby se ze začátku nic nepřichytlo, pekáč přiklopíme poklicí a ve vyhřáté troubě na 220°C pečeme necelou 1 hodinu.

  5. Bramborová kaše: Oloupané brambory uvaříme ve vodě se lžící oleje a lžící podravky. Po uvaření si vodu slijeme bokem, do brambor přidáme lžičku másla (popřípadě na zjemnění i lžíci mléka), šlehačem šleháme a dle potřeby přidáváme slitou vodu, ve které se brambory vařily.

  6. Cuketový salát: Z vody, cukru, soli, pepře, octa a lžící oleje připravíme zálivku jako na obyčejný okurkový salát. Menší část z cukety nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme půlku malé nadrobno nasekané cibule a zalijeme zálivkou. Dáme do lednice vychladit.

Poznámka

Místo salátu se může zbylá cuketa nakrájet na kostky a přidat kolem plněné cukety do pekáče.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Orientálně plněná cuketa s bramborovou kaší a cuketovým salátem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na takéto recepty nepoužívam cuketu, ale tekvicu. Cuketa, ktorá prerastie, je príliš vodnatá a šupka je už dosť tvrdá. Kdežto tekvici šupka pekne zmäkne a je výborná.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hoodně zajímavý recept!!! Pokud bude nějaká cuketa, vyzkouším;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kaše z cukety plněná cuketa se salámem cuketa s kaší plněná cuketa salámem čína z cukety plnena cuketa z bramborem zapečená cuketa s bramborovou kaší recept plněná cuketa bramborem cuketa plněná salámem bramborovo-cuketová kaše cuketa zapečená s bramborovou kaší braborová cuketa cuketa kaše plněná cuketa cukety plněné plněná cuketa recepty plnená cuketa se sojou plnene cukety se salamem cuketa plněná bramborama zapečená cuketa plněná bramborovou směsí

Zapomněl/a jsem heslo