Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2009 18:35
Pájo, to mám radost, že jste si pochutnali S těmi formičkami je to výborný nápad, jednou jsem ji dělala do muffinkové formy / silikonové / a vypadalo to taky hezky.
7. 3. 2009 14:16
no...tak si ju dam teda na vyskusanie do oblubenych
7. 3. 2009 13:32
maris,maris maris,to je pohádková paštika opravdu. Muž prohlásil,že takové snídaně by si nechal líbit pořád.A to je co říci,protože o víkendech děláváme snídaně tzv.na vidličku.Tedy,a s těmi brusinkami, to je pecka.Já bych změnila název na LAHŮDKOVÁ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER.Slupli jsme jí už třetinu a ve dvou!!Ani nebudem obědvat.A až bude nějaká oslava,tak je to jasná volba na pohoštění.Ale vyložím si mikrotenem formičky na cukroví a tu paštiku tam nacpu.Vychladím a na talířku ozdobím těmi brusinkami.Dneska kousek vezu,a ani se mi nechce,bráchovi.Ten si pošmákne je to taky gurmet.Doporučuji tuto paštiku,je vážně rychlá a vynikající.A náklady - máslo 15,-;játra 40,-;smetana 15,- a je jí hodně.
6. 3. 2009 21:20
Pájo, doufám, že si pochutnáte, domácí veka, brusinky -no to bude snídaně
6. 3. 2009 20:36
Maris,moc děkuji za bleskovou odpověď.Už chladnou a máslo je vyndané také asi dvě hoďky.To bude snídaně ,s domácí vekou a těmi brusinkami.Nedospim.Dělávám z králíka,ale tato je mnohem rychlejší a není tak pracná.Už teď chutná a co teprve až se zjemní máslem.Dám vědět.
6. 3. 2009 20:13
Pájo, játra nechat vychladnout a máslo naopak vyndat předem z ledničky, aby nebylo moc ztuhlé
6. 3. 2009 19:54
Měla bych dotaz,předpokládám,že je třeba směs po udušení vychladit a pak teprve rozšlehat s máslem a smetanou,že?Děkuji za odpověď.
5. 3. 2009 17:19
Já teď nejraději dělám tuhle, protože má velkou výhodu v tom, že se játra nejdříve podusí, takže není problém si je hezky ochutit podle sebe. Mám i recept opačný, že se syrová játra umelou, ochutí a potom se pečou v troubě,ale ochutnávat syrová kuřecí játra se mi vážně nechce, proto mi tahle tak vyhovuje.
5. 3. 2009 13:16
No, maris, koukám se, co že to jdeš ještě udělat po obědě a tady taková dobrota! To si musím uložit a vyzkoušet. Paštiky, to je moje! Ještě tak uzenou, kdyby někdo uměl, tu já miluji a jezdím na ni do Polska
5. 3. 2009 11:46
Tohle musím vyzkoušet,je to hrozně lákavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 20 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 43 minutami
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 1 hodinou
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 1 hodinou
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 4 hodinami
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Reportáž ze školky, kde se vaří jinak: Kuchařka Kristina sbírá medaile v soutěžích a nám prozradila recept na skvělou rajskou
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
205 názorů