Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené pečené koleno

Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se rozplývá na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují skvělý chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku. Přidáme 4 celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř, zalijeme vodou, trochu více osolíme. Dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit. Krok 2: Uvařené koleno vyjmeme, necháme trochu zchladnout a odstraníme kosti. Krok 3: Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti. Potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo. Ještě asi 20-30 minut pečeme. Krok 4: Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v pekáčku v troubě.

TIP: 16 receptů na téma vepřové koleno - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 6. 2008

Poznámka autorky jafin

Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: to vypadá úúúžasně o chuti nepochybuji :-K

dělala jsem v pomalém hrnci, pak pro barvičku šoupla na chvilku do trouby.. luxusní:-p:yes::yes: posílám bodík a foto;-)

Robila som v nedeľu a moc nám chutilo:yes:Suroviny sú jednoduché,bežné,ale práve v tom je tá krása;-)

udělala jsem to přesně podle receptu. Jak to, že to není tak nádherně zlato-hnědé?:-( Dopékala jsem to odklopené a polévala..
Krom toho ta cibule je tam "divná" a česnek se pálí... Prostě se mi nepovedla taková chutná vykřupaná pečeně, jakou jsem si představovala..

Ježiiššš, toto mi nedělejte. Držím dietu :-O;-(:-p:yes::yes:

Jurášku(neregi.):-),já bych podlívala asi jen do 1/3 výšky masa(má se péct,né dusit;-)),koleno bych přelévala touto šťávou a dle potřeby bych trošku vody dolila.Pekla bych na horní a spodní pečení a chvíli před vyndáním,bych maso odklopila,aby chytlo pěknou barvičku:-p.Teplota tak 180°C.Vypečené šťávy má být jen trochu a ne jako omáčky-plný hrnec;-).Nevím jestli ti/vám to pomůže,ale snad ano:-).

Jurášek 10. 1. 2010 13:31
Dámy, tak se statečně peru s pečením kolene, vše podle postupu, jen mi neni jasná,:-p jaká má být teplota, jak moc to podlít a na jaký program to mám píct v horkovzdušné troubě-už jsem nato vystřídal tři programy:-) Díky moc

Dnes jsme měli k obědu:-p:-8,vynikající.:yes::yes::yes:

jani, protože chuťové buňky ovládnout prostě nejdou :-!:-!:-!:-D:-D

Proč při pohledu na krásné, upečené masíčko má člověk sliny až v klávesnici?:-p Nádhera! Petro, určitě se ti to povede, proč ne, jen pěkně přelívat výpekem a pomaličku péct, bude to dobré. Dej vědět!;-)

Ahojky, tak ted to jdu zkusit, tak se mi to snad povede... :-))

Jó vepřové koleno to je bašta.To my taky rádi.Dietka.Já se chystám v neděli na kachýnku.To bude zase radosti.

jo koleno je koleno,co dodat?proste parada:yes:

to je přesně dietka pro mého manžela :-D:-D:yes::yes:, z vývaru dělám ještě polévku a odtučňovací kůru začnem znova, ale ono je to :-p:-p

Je to skvělý recept:-).Manžel se jen oblizoval:-!

Tématické fráze:
pečené koleno, pečené koleno recept, pečené vepřové koleno, tv paprika recepty, pecene veprove koleno recept, vepřové koleno pečené, recept pečené koleno, vepřové koleno v papiňáku, recept na pečené koleno, veprove koleno, dušené vepřové koleno, pečená kolena, pečený koleno, koleno pecene, koleno v papinaku, recept na pečené vepřové koleno, vařené koleno, pečené koleno v remosce, recepty pecene koleno, vepřové koleno dušené

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu