Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 064 kJ / 1 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,56 g |
Tuky | 38,30 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 160,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny, jak jsem zvyklí - počínaje tekutinami, droždí, na ně cukr a další suroviny, konče moukou do které jemně vmícháme sůl.
Krok 2: Kdo má krátký program těsto (45 minut), plně vystačuje. Nebo pouze 20 minut kynutí v pekárně. (samozřejmě, že můžete dělat i ručně).
Krok 3: Vyjmeme (pokud se těsto trochu lepí, přidáme hladkou mouku, ale jenom jemně, ať není těsto těžké), uděláme bochánky, dáme na pomoučněnou plochu, potřeme trochou oleje a přikryjeme fólií, která je taktéž potřená olejem. Necháme hodinu kynout.
Krok 4: Mezitím si připravíme náplň: nakrájíme 1 cibuli na kolečka a dáme na lžíci oleje dusit společně s 1 mraženým špenátem. Ochutíme solí, pepřem a špetkou Vegety. Necháme tak dlouho, dokud se špenát nerozmrazí. Ničím nezahušťujeme.
Krok 5: Čerstvé nebo sterilované žampiony (velká plechovka) dáme dusit na 1 lžíci oleje, přidáme stroužek prolisovaného česneku, sůl, pepř, špetku drcených chilli papriček, špetku rozmarýnu a tymiánu. Jakmile se odpaří voda vypocená z žampionu, je hotovo.
Krok 6: 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme odsát tuk. Mascarpone asi 60 g (já jsem dala tvaroh z domácího kefíru) Strouhaný sýr na posypání. Troubu si rozehřejeme na 250°C.
Krok 7: Bochánek dáme na plech se silikonovou podložkou nebo papírem na pečení pomazaným olejem a roztáhneme do kruhu asi 25 cm, tak jak děláme pizzu. Necháme vyšší okraj. Těsto dělá velké bubliny, tak se snažíme všechen vzduch vymačkat. Těsto má být opravdu hodně na tenko.
Krok 8: Dáme do rozehřátě trouby na 5 minut a vyndáme. Pokud se korpus nafoukl a udělal bubliny, propícháme párátkem a zploštíme. Natřeme Mascarpone nebo tvarohem, na to dáme slaninu, na to špenát, na něj žampiony a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 9: Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 5 minut. Já si upeču jeden korpus, vyndám, dám druhý, mezitím si nandám náplň na první a po dopečení druhého dám naplněný dopéct. Tím pádem nemá trouba žádnou prodlevu.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Moje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 42 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 52 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramborové placky ala pizza,
bramborová placka ala pizza,
chlebový bramborák recept,
placky z tvrdého chleba,
rychlá chlebová placka,
náplně do chlebových placek,
chlebové bochánky,
bramborove placky ala pizza,
domácí chlebová placka,
bramborovo-chlebové placky,
bramborové placky bez tuku,
placky z chleba,
bramborová placka bez tuku,
recepty rýchlé chlebové placky,
chlebová placka z bramborového těsta,
picca placky,
rychlé chlebové placky,
hruška chlebové placky,
chlebová placka,
chlebové placky recept
Suroviny:
vývar z brambor,
vejce,
olej olivový,
máslo,
brambory,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl
Komentáře (4)