

Roláda z mletého masa
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- 1 lžíce Vegety
- sůl
- pepř
- 1 dl mléka
- 3 vejce
- 1 cibule
- 50 g sterilované kapie
- sekaná petrželka
- 100 g šunky nebo měkkého salámu
- olej
- hořčice
Postup přípravy receptu
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí.
Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.
Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme.
Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody při 180 st./60 minut.
Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.
Poznámka od kuchařky
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMNQJS...
Děkuji za recept paní Vencové.