Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze zbylých bílků

Do mnoha pokrmů se používají pouze žloutky a pak řešíme, jak bílky použít. Dají se sice skladovat ve skleničce v lednici nebo zamrazit, ale je nejlepší je využít hned, třeba na tuto chutnou pomazánku.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

5. 2. 2011 23:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 518 kJ / 363 kcal
Bílkoviny44,49 g
Tuky15,62 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 154 mg
Sodík 2,16 g
Sůl4,93 g
Sacharidy10,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost dlouho jsem nevěděla, co si počít se zbylými bílky po pečení i po výrobě jemných omáček, do kterých patří jen žloutky. Tato pomazánka je chutným a úsporným řešením a může mít i řadu obměn. Ale tahle nám chutná nejvíc.

Inspirace: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

7. 2. 2011 22:37

Naďo, moc děkuji za brzké vyzkoušení receptu a jsem ráda, že chutnalo. :-) Pravda je, že než jsem tento recept objevila, často jsem zbylé bílky schovala a přesto nakonec vyhodila, protože nejsme nikdo moc na sladké...
Všem děkuji za body a za zájem:-K a Irisko, ten tavený sýr bych možná předem našlehala a lehounce naředila třeba mlékem nebo smetanou (pár kapek). Vyzkoušet by se to mohlo...;-)

srettka

7. 2. 2011 07:39

velmi sympatická pomazánečka a taková odlehčená..no mňam:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 2. 2011 00:25

:-p+17:yes:krásný recept a já už konečně nebudu přemýšlet,kam vrazit zbylé bílky;-):-))

Iriska Iriska

6. 2. 2011 16:45

Mohl by být místo pomazánkového másla měkký sýr? Pomazánka se mi hodně líbí :yes:+ bod

mysulka mysulka

6. 2. 2011 15:27

:-p:yes: vypadá moc dobře:yes::-K

rebeka rebeka

6. 2. 2011 14:36

takže,milá Eliz,děkuji ta tip,jak zlikvidovat bílky a zároveň si(celkem zdravě);-)pochutnat:-p:yes:
pomazánka je vážně dobrá,lehká,jednoduchá..zkrátka-všem doporučuji vyzkoušet:yes:mě by to samotnou nenapadlo:-8:-K
přidala jsem lžičku dijonské hořčice a trchu medvědího česneku..super:yes::yes::-K
dávám bodík a foto;-)

marcik marcik

6. 2. 2011 14:01

nápad na jedničku;-)+:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 2. 2011 10:35

No super, jen škoda, že mám na bílky takovou alergii:-(, otečou mi oči, jak angorskému králíkovi!:-/ To ale neznamená, že nedostaneš boda!;-):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 2. 2011 10:17

to se mi líbí;-):-p+1:yes:

monikaK

6. 2. 2011 09:41

Výborný nápad:-!:yes:

Irrena Irrena

6. 2. 2011 09:37

Mňam:yes:

magdalenka magdalenka

6. 2. 2011 09:29

Skvelý nápad!:yes:

rebeka rebeka

6. 2. 2011 09:19

ha:-O a já mám ve spížce pár bílků,jdu na to;-):-D:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 2. 2011 09:04

Mňam :-p:yes:

Jitka B

6. 2. 2011 07:01

Zajímavé :-O:-p:-8 + :yes:.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co se zbylými bílky pomazánka z bílků jak využít zbylé bílky co udělat z bílků zbylé bílky co uvařit z bílků využití bílků využití bílků sladké recepty z bílků vaříme z bílků co ze zbylých bílků co s bílky recepty z bílku bílky bilky na slano co z bílků vyrobky z bilku využití bílků v kuchyni zbylé bílky recept bílky recepty

Suroviny: bílek, pomazánkové máslo, čabajka, cibule, okurky sterilované, pepř mletý, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Pomazánka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znW2