Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jana1974

4. 1. 2017 09:26

Práve som ho vybrala, má tak 4 cm....!;-( rada by som pridala fotku, ale neviem ako...

jana1974

4. 1. 2017 09:18

Prosím poraďte! Vyskúšala som desiatky receptov a chleba mi vždy ostane nízky. Niekedy sa mi stáva, že je pekný a vyzerá chrumkavy, ale keď ho vyberiem klesne a kôrka zmäkne. Pokúsila som sa o tento recept, keďže sa vám všetkým podaril a je znova nízky ( recept som presne dodržala). Myslela som, že je to kvasnicami- vyskúšala som sušené aj čerstvé. Pravda je, že vždy pomaly kysne... Vyskúšala som zmeniť múku a doviezla som s ju zo Slovenska ( žijem v Taliansku), ale nič sa nezmenilo. Zvyčajne používam specialne nádoby na chleba Emile Henry. Pri tomto recepte som použila starý hliníkový hrniec ( jediný bez umelých rukovätí). Kto mi poradí?:-)

lenka-k

31. 12. 2016 11:48

:yes: výborný, snadný a nenáročný recept, pokaždé se povede. Pro jistotu dávám na dno hrnce pečící folii. :-K

rybička

30. 11. 2016 20:45

Pavla: Máte pravdu,ale když droždí nahradíte žitným kváskem a vynecháte ocet potom dostanete perfektní kváskový chléb.Takový jak se pekl v dobách dávno minulých... Recept na kvásek a chléb je na vaření.cz.Peču ho druhý měsíc a od té doby se chléb nekupuje.Vnučky ho přímo milují.

Honza Suchý

28. 11. 2016 11:05

JAK DOSÁHNOUT MĚKČÍ KŮRKY?
Mám zaděláno již popáté, první byl dobrý a každý další vynikající, ale kůrčička má tvrdost přímo keramickou.

Pavla

18. 10. 2016 13:17

:-K chléb je naprosto dokonalý. Peču pravidelně!!! Nejlepší recept, co znám :):-*

beda venerabilis

28. 8. 2016 23:30

Kdo má problém z vyklápěním těsta do horkého hrnce, podívejte se zde od času 3:40
https://youtu.be/I0t8ZAhb8lQ

Vondy95 Vondy95

21. 8. 2016 18:36

AvcaB: Taky a úplně v pohodě, bez problémů jde vyklopit. Má i takový hezký kulatý tvar :yes:

AvcaB AvcaB

11. 8. 2016 19:00

Tento chlebík už peču několik roků. Ten prostě nemá chybu - moc nám chutná:yes: Peču ho ve skleněném pekáčku s víkem.

Vondy95 Vondy95

6. 8. 2016 18:47

Chléb je výtečný! Malinko jsem poupravila poměr použitých druhů mouky, a ubrala jsem na soli. Výsledek je i tak stále naprosto senzační! :yes:

Milada

4. 8. 2016 10:13

...úplně poprvé ,zadělala včera,pekla dnes ,vypadá nádherně,vyklopil se super,snad i bude bezva chutnat...:yes::-)

Ivana

26. 7. 2016 12:57

Já ho peču ve smaltované míse a je to vynikající!!!

Libulka

25. 7. 2016 15:39

Hanka: Máte ohnivzdornou mísu s víkem? Vymažte ji lehce olejem a dejte do ní těsto, pak teprve vložte do rozehřáté trouby, ale na nižší teplotu, jen 210 stupňů, víko jsem sundala na posledních asi 10 minut, aby se upekla kůrka dle barvy. Jiná možnost - péct v kulaté dortové formě - dolů peč.papír a boky pomazat lehce olejem, po 20-25 minutách sundat ten obvodový kruh a dopéct. Taky jsem tímto chlebem začínala, pak přešla na lepší z droždí a ty už se pečou přímo na plechu, až seberu odvahu, přejdu na kváskový chleba a to bude nejlepší ;-)

Rita

13. 7. 2016 11:18

Hana: Dodržet !!!!všechno a je fakt báječnej chutná všem:-p

casino casino

22. 6. 2016 20:47

Hana:
No, konkrétně u chleba, ale obecně u pečení při teplotách kolem 200°C mám odzkoušeno, že je to jedno:-)

1 5 6 7 8 9 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ