Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cozumel

16. 3. 2016 08:58

Já nechci být šťoura, ale když ho dám do nahřátého hrnce a tom hrnci i ten chleba upeču, tak z něj nikdy nebude takovýto bochník - to by musel být asi extra hrnec na pečení chleba :-//

Jan Daněk

5. 3. 2016 21:27

Ještě lepších výsledků, je možné dosáhnout když si uděláte kvásek. Chleba pak za těch 18 hodit také prokvasí a je lepší a zdravější. Dělal jsem chleba i jen z žitné mouky a pšeničnou jsem použil jen na vyválení a udělání bochníku.
:yes:

Marie

23. 2. 2016 15:24

taky jsem včera zkusila a moc chutnal - už je rozhodnuto - v obchodě si je můžou nechat ... jen malý dotaz komukoli - asi jsem zvyklá na ten kupovaný - ale tento mi moc nejde nakrájet na rovné krajíce -- vím i nerovné chutnají .... ale přesto --- je to tak normální?? možná jsem ho krájela moc čerstvý ( rozuměj- ještě trochu teplý ):-)

P.

23. 2. 2016 00:17

Komu chleba sedne, podle mých zkušeností je to tím, že je tam moc vody v těstě. V pekárně dávám na 1/2 kg mouky 370g vody (vč. kvásku). +/- 10 ml podle mouky, ale radši míň. Jinak sice pěkně vykyne, ale po upečení je takovej cihloidní ....

Vesta43

10. 2. 2016 20:56

:-))Je to paráda dneska jsem pekla podruhé,asi nám nikdy nepřestane chutnat!vesta@seznam.cz

Larry

14. 1. 2016 21:36

joyceee:hlavně se nauč češtinu;-(

Dajda Dajda

11. 1. 2016 07:08

Cocoska: Peču tenhle chleba se sušenýma kvasnicema i chleba s kváskem, který si už rok pěstuju - upéci z něj jde jen jednou týdně. Kombinuju pšeničnou mouku s žitnou, obě můžou být i zčásti celozrné. Nedávám běžnou hladkou mouku, ale kupuju v Tescu mouky chlebové (žitnou i pšeničnou, jde o Babiččinu volbu, ty mám moc ráda) - nejsou bělené. Taky doporučuji k vyzkoušení. :-p

Cocoska

10. 1. 2016 23:47

Tenhle chlebík jsem pekla přesně podle receptu Xkrát a vždycky byl výborny, poslední dobou ale dbám na zdravější stravu, takže jsem ho zkusila upéct pouze ze žitné celozrnné mouky.. nejdřív to vypadalo na fiasko, protože ve srovnání s bílou moukou celozrnná mnohem pomaleji kyne a stejně nedosáhne takového objemu..ale ve finále je vynikající s křupavou kůrkou, nesrovnatelně lepší, než z obchodu;-) zkuste..

54janina54 54janina54

5. 1. 2016 15:18

chleba vynikající:yes::yes: použila jsem hrnky o objemu 0,3 l, dala jsem 1 lžičku sušeného droždí a nechala 18 hodin kynout

Tina Petříková

4. 1. 2016 09:57

Betty: Dobrý den.Chléb jsem pekla už po druhé a podle vás a je dobrý,ale druhý den ho mám takový vlhký.Chleba dávám do plastového boxu už leta a tak jsem to udělala stejně. Prosím o radu jak ho uchovat do druhého dne.Jinak je výborný. Tina

Betty

2. 12. 2015 19:52

Chleba je úplně perfektní,ale mám jednu poznámku,, myslím,že je dost duležité,když se dává do mísy péct,dát ho vrchní pomoučenou stranou na dno,prostě převrátit,nevím čím to je,ale potom vyběhne,popraská jak to má být,došlo mi to,že vlastně i z obchodu je spodní strana pomoučená.Peču chleba už rok a na toto jsem přišla metodou pokus - omyl a vždy se mi povede. Pekla jsem i kváskový,teď kvásek nemám a tento recept jsem našla na FB a už chleba pečou všechny moje kamarádky a vždy se povede.Peču v míse z jenského skla s víkem a opravdu po dosažení teploty v troubě nechám mísu ještě těch 30 minut rozpálit.. po učpečení nechám asi 10 minut v míse a pak opatrně vyklopím na ruku a dám na podložku a pdo chleba 2 vařečky,aby nebyl na žádné podložce a chladl i zespodu. Neˇž se zakrojí třeba počkat nejméně 3 hodiny i víc... při prudkých pohybech a rychlém zakrijení se muže zdrcnout:-))toprecepty.cz

Jana .

2. 12. 2015 16:52

Ahoj z Toronta,hned dnes zadelam na tenhle chleba a zitra napisu jak se povedl. ze vsech Vasich receptu co jsem tady pouzila byli vsechny vyborne. diky moc vsem. Jana.

Olča

22. 10. 2015 10:43

Zadělala jsem včera, upekla dnes, pecka, patku jsem zblajzla ještě horkou, teď ještě krajíc, jen tak, suchej. Mňamózní záležitost :-) Nemůžu se tak cpát, ale mám co dělat, abych ten bochníček doslova nesežrala sama celej, i za cenu toho, že bych praskla. Fakt super. Kastrol jsem vyložila pečícím papírem, jinak jsem postupovala podle receptu. Super

Alena

20. 10. 2015 18:14

mouku načechrat prosátím. /Hladká bývá napresovaná jak cement v pytlíku./pak většinou vykyne dobře. pokud nejde vyklopit, posadit nádobu na několikrát přeloženou řádně namočenou utěrku a přiklopit poklicí. většinou povolí.jinak přidávám semínka slunečnice nebo dýně a nemá to chybu. a pokud je víc než 1/5 mouky žitná, bývá vlhčí a vyběhne méně.

Astheart

15. 10. 2015 19:08

Natasa: Já mám stejný problém s tím přichycením. Už jsem zkoušela hodně podobných receptů a pečící nádoby z různých materiálů a pořád mi to nejde vyklopit, i když poctivě nahřívám. Můj ale bývá dopečený. Na jakémsi anglicky mluveném videu jsem viděla radu: Přichystat si bochníček na kus pečícího papíru a pak ho šoupnout do nádoby i s tím papírem. To funguje.

Zdraví Nataša (taky, :) )

1 7 8 9 10 11 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ