Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené.
Krok 2: Klasickým způsobem uvaříme rýři.
Krok 3: Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme.
Krok 4: Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek.
Krok 5: Rajčata oloupeme.
Krok 6: Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 7: Klademe vrstvy:
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Moje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 6 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 6 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 7 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 8 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 9 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 11 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 11 hodinami
Tématické fráze:
koložvár,
kološvár,
konzerva kolosvar,
recept na kolosvar,
kološvar recept,
město kološvár,
koložvár recept,
kološvárské zelí s kroupami,
koložvár-město,
madarskej kolozvar,
kološvárské zelí skládané,
recept kolozvary madarske,
kolozvary recept,
jak uvařit zelňačku,
kolosvar skladany,
recepty po předcích,
recept na koložvar,
recept kološvár,
buřty v konzervě kde koupit,
recepty zeli kolosvar
Suroviny:
rýže,
zelí kysané,
klobása,
maso hovězí,
vejce,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana ke šlehání,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (8)
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...