

Hovězí guláš s mrkví a jablky
Suroviny
- 600 g hovězí kližky
- 500 g jablek
- 250 g mrkve
- 250 g cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- lžička medu
- lžíce rajského protlaku
- bobkový list
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 500 ml hověziho masového vývaru (stačí bujón)
- majoránka
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme v hrnci na oleji, po zatáhnutí masa přidáme med a rajský protlak a zalijeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme na mírném plameni dvě hodiny.
Poté osolíme a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a dáme ještě na půl hodinky dusit.
Nakonec přidáme na kostičky nakrájené a oloupané jablka, majoránku a trochu citrónové šťávy a už jen chvilinku povaříme, jen ať nerozvaříme jablka.
Poznámka od kuchařky
Neni to sice můj recept, ale je vynikající a musel jsem se o něj podělit ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí guláš s mrkví a jablky
-
vařila jsem tu dobrůtku v neděli a olizovala se celá rodina, dík za recept, posílám foto
-
Vůbec se nemusite bát, že to bude sladké. Je to fakt vynikající a i ti nejvetší kritici se nakonec olizovali. Jinak tu cibuli bych dával opravdu až po těch dvou hodinach, neni to klasicky guláš, který se musí začít dělat na cibulce a nakonec se zahustit moukou. Pokud to ale člověk chce mít zahuštěné tak stačí rozvařit ty jablka
jinač recept jsem si kdysi opsal z časopisu, protože tato kombinace mě opravdu zaujala
-
kombinace ,jak píše špagetka bude dokonalá...mňam
-
Noooo, já bych s tou cibulí začala teda, ne až po dvou hodinách. . . Ale jinak
+
-
Vypadá to zajimavě, ale nedovedu si představit tu chuť,netroufnu si to uvařit abych to pak nejedla sama
Mně by to asi chutnalo -
Petře a čípak recept to tedy je?
-
vypadá to zajímavě
-
No, já si tu chuť neumím vůbec představit
, asi to je docela sladké, ne?
-
ta kombinace jablek, mrkve a medu v guláši se mi líbí!