Dušená mrkev s jablkem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 20 minut 3 porce Přílohy 9 názorů

Suroviny

500 g očištěné mrkve nastrouhané nahrubo
150 g pomazánkového másla s křenem
1 plátek másla o síle 1 cm
1 menší cibule nakrájená nadrobno
1 menší nakyslé oloupané jablko nakrájené na drobné kostičky
šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 menšího citrónu
6 lžic vody
1 lžíce nasekané petrželové natě
sůl
cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu.

  2. Přibližně po 2 minutách přidáme šťávu a kůru z citronu, podlijeme 6 lžícemi vody, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  3. 2minuty před koncem přidáme pomazánkové máslo, promícháme a dodusíme.

  4. Měkkou mrkev promícháme s petrželkou, podle potřeby přisolíme a podle chuti přisladíme. Podáváme s bramborem a různě upraveným masem.

Poznámka

Receptů na dušenou mrkev je tady spousta. Do podobných přidávám jeden, který je surovinami nejblíže:-)

Já se můžu po dušené mrkvi utlouct a klidně si ji dám i po studenu jen tak, bez ničeho:-) Manžel ji moc nemusí, ale s křenovým pomazánkovým máslem mu chutná a když je k tomu kus uzeného, tak je spokojený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená mrkev s jablkem

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj, móc bych si pochutnala:yes::-D určitě vyzkouším Tvoji verzi:-p;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře i hodnocení:-):-K

    magdalenka:Magdalenko,já pomazánkové máslo používám i do omáček a krémových polévek místo zakysané smetany.Také jsem ji kdysi zrovna neměla,jako Ty:-))Mrkev to hezky zahustí a už se nemusí přidávat mouka:-)

    hosta:Jituš,je to takové pikantnější.Už jsem ji takto připravovala víckrát.Posledně jsem měla zbytek křeníku,necelou PL,tak jsem ho ke konci dušení přidala společně s pomaz.máslem a bylo to dobré:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • hosta hosta

    S mrkví to mám jako ty, taky ji mám moc ráda a s tím jablkem a křenem je to super nápad, vyzkouším ráda:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Miluju mrkev na vsechny zpusoby, a kren taky, myslim ze by mi to jelo, bodik:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Tak to budu muset zkusit, ale jen pro sebe vypadá to moc pěkně:yes::yes:+

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Já mám také ráda mrkev a tahle může být výborná Drahuško :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Máš to parádní, jako vždy, jenom to je jediné, co od malička nejím, asi ozdravovna do do mne tlačila a já od té doby jen tak mrkev jako přílohu nebo do polévky a syrovou a do šťáv, ale to je můj problém, Ty to máš parádní. ;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľa ľudí pomazánkové maslo zatracuje. Ja ho používam často na nátierky, raz som dala miesto kyslej smotany do nejakého jedla (nechcelo sa mi do obchodu) a bolo to dobré. Myslím, že aj tvoja mrkvička v tejto podobe bude chutná...:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dušená strouhana mrkev dusena mrkev na maslem s celerem dušená mrkev dušená mrkev recept dušená jablka recept dusena kvetak top co mám ráda recepty dusena jablka dušená mrkev s s celerem dušená mrkev s masem dusena ryze s jablky dušená mrkev a pomazánkové máslo dušená strouhana mrkev recepty cibule a mrke dusena mrkev s petrzelkou dušená jablka s máslem dusena mrkev s jablkam dušená mrkev s celerem strouhaná mrkev s jablkem a křenem mrkev orestujeme