

"Niváky"
Suroviny
- 6 krajíců chleba
- 3 vejce
- 100 g nivy
- asi 1 dcl mléka
- sůl
- pepř
- koření na pizzu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
V mističce si rozmícháme vajíčka s mlékem, přidáme nastrouhanou nivu, osolíme, okořeníme.
Nakrájený chleba namáčíme ve vajíčku s nivou (trošku ji na něj můžeme "nahňahňat")a smažíme na pánvičce s olejem po obou stranách do zlatova. Podáváme namazané kečupem či horčicí, ozdobíme zeleninkou dle chuti (bez cibule to ale není ono:-)
Poznámka od kuchařky
Vím, že chleba ve vajíčku tu už je, ale tuto variaci jsem nenašla, je to vynikající, proto přidávám. Opět - inspirace naší paní kuchařkou ze školní jídelny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Niváky"
-
Dělala jsem nyní jako svačinku, dětem chutná
- je to fajn vytunění notoricky známého receptu.
Bodík +
-
Díky za super inspiraci
,určitě udělám.......
. Kladný bodík.
-
Luckymoon-dnes byla opravdu príma snídaně na které jsme si pochutnali
Posílám dík p.kuchařce ze školní jídelny i tobě za zveřejnění
Bodík jsem dala už minule,tak dnes jen foto-bylo potřeno kremžskou hoř.,ozdoba cibulka,nať z cibulky a červené kápie
-
Obalovaný chlebík dělávám,ale niva by mě nenapadla
je to hezká bašta
+
-
Osmaženým květům černého bezu se taky říká kosmatice.
Jen jsem napsala, že obalovanému chlebu ve vajíčku se u nás říká kosmatice.Je to krajový název.
-
jirholu: a nie sú kosmatice kvety bazy vyprážané v cestíčku ???
-
Jirholi, vidíš a teď by se měla rozpoutat bouře ohledně tvého názvu, protože přece odjakživa jsou kosmatice smažené květy bezu
- jasný důkaz že název nic neznamená
-
To se u nás dělá léta a říkáme tomu kosmatice.