Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Půlroční koláčky

Půlroční koláčky pekly už naše babičky, dost možná i prababičky. Tradičně se pečou v mini verzi na svatební hostinu, ale můžete si je doma připravit s rodinou i jen tak na chuť. Těsto obsahuje droždí, přesto se nenechává kynout.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava)

2. 4. 2011 19:58

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 479 kJ / 3 461 kcal
Bílkoviny84,43 g
Tuky177,10 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 954 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy373,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je nutné pracovat rychle a těsto odkládat do chladu, protože rychle kyne a pak by se při pečení šátečky otevíraly.

Z toho důvodu také není dobré používat na zpracování těsta pekárnu.

Tyto koláčky velmi dlouho vydrží a jsou velmi křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 4. 2011 23:02

:-p:yes:

isindy isindy

2. 4. 2011 22:18

Hello, krásné koláčky, ukládám a ráda vyzkouším :yes::yes:

Fantom

2. 4. 2011 20:36

luxusní:yes:

marcik marcik

2. 4. 2011 20:31

já neznám, ale vypadají pěkně, takže si recept ukládám;-)+:yes:

Sodovka Sodovka

2. 4. 2011 20:24

Jsou opravdu výborné.:yes: :-p Recept je mnoho let ověřený a osvědčený.:-) Když se přidá i prášek do pečiva, koláčky jsou potom takové pórovité, nalistované, křehké.:yes: Ale úspěch je zaručen pouze, když je těsto studené a nestačí vykynout.;-) Jak píše autorka, rychle pracovat a šup do trouby. Anebo zpracovávat těsto postupně, při velké hroudě uchovat v lednici- vykynuté těsto ztrácí tu původní výjimečnost. +2 :-)) :yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 4. 2011 20:18

Znám a občas dělám, dávám rovnou bodík, jsou moc dobré :-p:yes:

chocolate chocolate

2. 4. 2011 20:17

Ode mě letí bodík, protože znám a dělám, recept mám po mé mamince.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky s práškem do pečiva jak uchovat koláče půlroční svatební koláčky puroční kolače rychlé koláčky půlroční šátečky koláčky z prášku do pečiva koláče které dlouho vydrží koláčky které dlouho vydrží jak uchovat svatební koláčky nekynuté koláčky koláčky které vydrží jak dlouho vydrží svatební koláčky křehké svatební koláčky svatebni kolacky pulrocni trvanlivost svatebních koláčků jak uchovat kynuté těsto jak uchovat koláčky pulrocni testo jak uchovat svatební koláče

Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, kypřící prášek, vejce, cukr, sůl, mléko, povidla švestková, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Půlroční koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZVY