Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2013 20:54
Mirkam:Doufám, že mohu odpovědět za Cathleen, ne nedává se vejce. Dělala jsem je už několikrát
13. 5. 2013 20:45
Cathleen tohleto testo neobsahuje vubec zadne vejce, nebo jsem to prehlidla? Dekuji za odpoved!
13. 5. 2013 11:20
tak hledím, že to nějak "flákám"....mám neomluvené absence
Holky, moc vám všem děkuju za fotečky!
Holky, moc vám všem děkuju za fotečky!
12. 5. 2013 16:27
Dneska si zase pochutnáváme na těchto buchtách. Pekla jsem z dvojité dávky v pekáči a baštíme je ještě teplé To bude boleníčko. Posílám fotky
25. 4. 2013 19:34
Dneska jsem pekla sice v troubě jsou výborné bodík už jsem dala tak si dovolím přidat foto
10. 3. 2013 21:23
Buchty byly výborné i když jsem je pekla v troubě, protože remosku nemám . Přidla jsem fotky a tady bodík.
7. 3. 2013 15:56
Včera upečeny....včera taky snězeny a včera i pochváleny
7. 3. 2013 15:22
cathleen: Ivo, tak jsem taky vyzkoušela, jsou výborné. Dělala jsem z části řepánky, z části s tvarohem. Já jinak dělám buchty z těsta s Majolkou®, teď budu mít k nim alternativu. Díky za recept Bod už jsem dala, tak jen přikládám obrázek
6. 3. 2013 19:19
Cathleen,děkuji moc.
5. 3. 2013 18:20
MartaU: Marti, omladek je kvasek s danym pomerem vody a mouky - dela testo nadychanejsi a trvanlivejsi. Misto sladenky muzes dat lzicku vceliho medu, ma podobne ucinky.
5. 3. 2013 18:04
Prosím,co je to omladek???Je to klasický kvásek??? Ráda bYch buchty udělala,ale zaujalo mne slovo OMLADEK.Děkuji předem za odpověd.
5. 3. 2013 14:34
senky:....doufám, že s receptem budeš spokojená
5. 3. 2013 14:27
Nádhera unikly mi, ale napravím to a budou zítra a taky z půl kila a bojím se, že ani to nebude stačit a podělím to mezi tvarohové, makové a povidlové
5. 3. 2013 13:36
1974andrea, rebeka: díky vám oběma, i za fotky
Vždycky se snažm udělat těsto nejen chutné, ale taky takové, aby se s ním dobře pracovalo. Nikoho netěší upatlané ruce a nedovřené buchétky
Vždycky se snažm udělat těsto nejen chutné, ale taky takové, aby se s ním dobře pracovalo. Nikoho netěší upatlané ruce a nedovřené buchétky
4. 3. 2013 20:10
hosta: ano, tuto vychytávku znám, ale já měla tvaroh kvalitní, z farmy, tak jsem dala jen vejce a cukr
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 10 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 4 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 10 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 11 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 13 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Retro okénko: Původní remoska stála 180 Kčs a upekli jste v ní skoro všechno. I dnes se pořád ještě vyplatí!
Pečeme s Ivou: Francouzské mléčné houstičky jsou ideální nejen na snídani
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů