Nekynuté bramborové vdolečky

Suroviny

400 g brambor
1 vejce
1 lžíce škrobu
5-6 lžic polohrubé mouky
1/4 lžičky kypřícího prášku
sůl
olej na smažení
Na ozdobu:
marmeláda
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme, nastrouháme najemno a spojíme se všemi surovinami. Vytvoříme měkké těsto a hned s ním pracujeme.

  2. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kolečka. Trošku podsypeme moukou. Dobře se upravují větším nožem. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Ještě teplé je mažeme marmeládou a zdobíme smetanou. Můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Mouku přidávejte postupně. Každé brambory jsou jiné. Nejlepší jsou ještě teplé, když jsou křupavé, ale dobré jsou i studené. Měla jsem z toho 11 kousků.

Komentáře k receptu Nekynuté bramborové vdolečky

Tématické fráze: vdolečky z bramborového těsta bramborové vdolky nekynuté