Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty v remosce

Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2011 13:29

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie9 898 kJ / 2 366 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky74,71 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy344,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

4. 3. 2013 20:05

Přidám nezištně jednu radu - nevím kam, tak snad tady nezapadne. Když děláte tvarohovou náplň do čehokoliv - buchet, koláčů... je dobré tvaroh rozmíchat jen se žloutkem (a cukrem) a nastavit sněhem z bílku. Náplň v buchtách zůstane nadýchaná, nespadne v buchtě a není tak hutná, jako s pudinkem.

rebeka rebeka

4. 3. 2013 19:55

cathleen: u nás byly s tvarohem.. senzační těsto;-):-):yes::yes:

1974andrea 1974andrea

4. 3. 2013 15:41

cathleen:Ivčo, dneska jsem asi potřetí v životě pekla buchty, na přání makové, a musím říct, že tohle těsto je teda senzační, jak na práci s ním, tak chuťově. Ještě horké jsem je potřela máslem s rumem:-p. Dělala jsem z dvojité dávky a zpracovala v pekárně ( na růčo jsem moc líná:-D) Zatím fotka jenom v pekáči;-)

rebeka rebeka

28. 5. 2012 22:55

Nadja::-8:-8 aj múdra ty si:-8:-8:-8 mocinky ti děkuju, já jsem se zastavila na čísle 5.. dál to už nešlo:-8:-D:-D:-D:-D:-D

Nadja Nadja

28. 5. 2012 22:45

rebeka: Rebíčku, nenamáhej si zbytečně hlavičku.
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------

cathleen cathleen

11. 5. 2012 09:00

maja f::-)nene, suroviny na omládek "odečteš" ze všeho udaného množství. A v troubě péct asi na 180°C, bez horkovzduchu;-)

maja f maja f

11. 5. 2012 08:55

Dobrý den, opět nás čeká výlet a já si vyhlédla tyto buchtičky :-)
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju :-)

cathleen cathleen

4. 9. 2011 10:20

katty::-D:-D to mám radost.;-)

katty

3. 9. 2011 16:49

Tak jsem se do nich pustila a lepší buchty se mi nikdy nepodařily :-p:yes: . Remosku mám velkou - receptík jsem si upravila, vyšlo mi 12 kousků a fotit už není co.:-D

cathleen cathleen

4. 7. 2011 19:26

Koubkova: A dobrý, povedly se?;-)

Koubkova Koubkova

4. 7. 2011 19:01

Pekla jsem je v pekáči v el. troubě;-):-))

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 7. 2011 21:23

MrazovaJa: Nejsem autorka receptu, ale určitě půjdou;-)

MrazovaJa MrazovaJa

2. 7. 2011 21:22

Mám dotaz: dají se udělat i v klasické troubě?

suslajda suslajda

30. 6. 2011 12:26

:-Ojsou krásné remosku nemám velká škoda:-*:yes::yes:+20

Iljusa Iljusa

23. 6. 2011 08:28

jj, našemu Honzovi by chutnaly ;-) :yes:Jen kdybych měla tu remosku - měla jsem takovou starou - dosloužila, jen ta hliníková nádoba mi zbyla :-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky

Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm9m