Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty v remosce

Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2011 13:29

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 898 kJ / 2 366 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky74,71 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy344,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

21. 6. 2011 13:48

cathleen:;-):-D:-D:yes:, doma maj chuť na buchty, takže jdu dokoupit zbytek

cathleen cathleen

21. 6. 2011 13:22

:-)Jsem moc ráda, že se množí řady těch, co omládek vyzkoušely a poznaly, jak je fajn. :yes:
Jana Remkova: :-O proč by mně nešlo něco zkritizovat? Fotku jsem dělala takovou schválně - jak vypadají honzovky, ví každý....potřebovala jsem ukázat strukturu střídky, detail....opravdu jak vata. Možná bys mohla dát oči kousek od monitoru ;-)Mám sem vložit nějakou malou fotečku, spešl pro tebe?:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 6. 2011 07:42

Kdysi jsem neměla troubu jen remosku této velikosti a vše jsem dělala v ní.;-)I ty buchty,ale remosku už nemám což je škoda,teď bych jí využila na tvoje buchty, ty vypadají báječně:-p:yes:+1
A jinak omládek je báječná záležitost,už jsem ho vyzkoušela u jiného receptu a je to super;-):yes:

finneta

21. 6. 2011 07:12

cathleen:já je znám, takže jsem mohla bodík dát. navíc je dělám dost často. ale použít omládek mě vůbec nenapadlo:-)):-)) zkusím dneska s omládkem. jinak včera jsem dělala tvoje těsto na povidlové rohlíky s ořechovou drobenkou (dělala jsem je jako zabalené plněné koláče tvarohem a nahoru jsem dala trochu tvarohu a jahody:-*:-*) a k tomu švýcarky. došla jsem k závěru, že ne jen že nezhubnu, ale asi mě doma sežerou.:-D:-D:-D ráno k snídani jsem vybojovala poslední (tvůj) žitný rohlík. tvoje recepty jsou fakt tak vychytaný, že se nemusím bát výsledku a vždycky nám moc chutná. už se těším na další dobrůtku:-*:yes::yes:

Patricie

20. 6. 2011 21:16

:-))Krásné+:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 6. 2011 19:14

Moc príma recept:-p+17:yes:krásné foto,ale ta poslední fotka je nejhezčí;-):-K

jana73

20. 6. 2011 18:49

Buchty mnam:-p ,nase babicka je taky pekla v remosce / kdyz jsem byla mala , pletla jsem si remosku s termoskou/ a my jsme se hadali o tu prostredni, protoze ta byla nejlepsi.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 6. 2011 18:09

Máš je moc povedené a krásně nadýchané;-):yes: Taky občas používám remosku, hlavně v létě.

rebeka rebeka

20. 6. 2011 16:39

kruciš:-O honzovo bochte jak vyšité;-):-D:yes::yes:
kdybych tak uměla trojčlenku:-8 a vypočítala si gramáž na půl kg mouky:-8:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 6. 2011 15:55

No, moc hezký recept, možná s malinko jiným množstvím ingrediencí a bez "omládku" je dělám také. Dokonce už jsem je dělala i v remosce. Co se týká úvodního fota, ty víš Cathleen, že tobě téměř nelze něco kritizovat, ale z toho detailu jsem vůbec nepoznala, co to je. Je sice vidět, že buchty jsou, jako vata, ale to je vše.;-)

Lucasinka Lucasinka

20. 6. 2011 15:46

Cathleen, vypadaji uzasne. Hned bych se do nich pustila, ale mam jen troubu..myslis, ze by buchty bylo mozne upect i v horkovzdusce?

chocolate chocolate

20. 6. 2011 15:32

Prima varianta:yes:.Ukládám si;-).

cathleen cathleen

20. 6. 2011 15:31

finneta::-)) samo, že jdou udělat i v troubě! Vyzkoušíš?;-)

finneta

20. 6. 2011 15:26

ahoj Ivčo. určitě můžu upéct i v normální troubě, viď?;-);-) já totiž remosku nemám. jinak těsto dělám hoooodně podobné a vím, že jsou dokonalé. jen je mastím sádlem před pečením a i po upečení:-*:-* posílám bod:yes:

vybusna vybusna

20. 6. 2011 14:51

moje nervy....tento recept je vymysleny pre mna....milujem remosku a piect v nej ma nenapadlo!!!!!!!!!!!!!!

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky

Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm9m