Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2011 14:48
Já chci být Honza +
20. 6. 2011 14:40
Hned bych si nabídla+
Remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit. Je to nejenon ryze český výrobek, ale udělala díru do světa, hlavně v Anglii
Remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit. Je to nejenon ryze český výrobek, ale udělala díru do světa, hlavně v Anglii
20. 6. 2011 14:37
Úžasné fotky, mé odhodlání necpat se sladkým při pohledu na ně umírá na oubytě .
20. 6. 2011 14:34
spagetka: víme!
A spotřebuje daleko méně energie, než kterýkoliv jiný spotřebič a pečené jídlo se v ní nevysušuje tak, jako v troubě.
Také v ní dělávám velice ráda
A spotřebuje daleko méně energie, než kterýkoliv jiný spotřebič a pečené jídlo se v ní nevysušuje tak, jako v troubě.
Také v ní dělávám velice ráda
20. 6. 2011 14:32
Remosku mám jak po babce, tak po tchýňce, dělám v nich moc ráda - víte vůbec, že remoska je fakt ryze český vynález? Jinak
20. 6. 2011 14:31
Na chalupě peču často v remosce, je fajn
20. 6. 2011 14:24
Cathlen, to jsou buchty jako pápěří, ale dělám je velmi podobně a plním povidlama, ty mi v těch buchtách nejraději. Buchty jsou velmi dobrá záležitost a Honza je šikovnej, nebo je to Honza z pohádky, jak šel do světa s buchtama Dávám jasnej 6.bod
20. 6. 2011 14:23
ááách...óóch...úúch...ty jsou jakoby vypadly z pohádky naše bábi si remosku mooc chválila
20. 6. 2011 14:16
1974andrea: jasan Ale také pamatuju doby (sice dávné, ale byly), kdy jsem po manželově prosbě o kynutý knedlík k obědu v duchu vzdychala - zase práce na celé dopoledne a toho bince kolem!.......dnes se tomu jen směju. Dá se to naučit.
20. 6. 2011 14:12
S pečením nejsem moc velkej kamarád,hlavně ta kynutá těsta.... Jsem ráda,že stihnu každej den uvařit,k tomu velká zahrada,2 děti,prádlo,dům atd. Jsem ráda,když mi dá někdy někdo něco hotovýho pod nosík.
20. 6. 2011 14:08
1974andrea: babičce? Andrejko a nechceš je zkusit sama? Pokud něco nebudeš vědět, poradím...
20. 6. 2011 14:06
Jsou úplně nadýchané,jdu říct babičce,aby mi je upekla
20. 6. 2011 13:54
Fotky vypadají úžasně, jako od babičky. Dávám bodík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 16 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 6 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 8 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 9 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 9 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 10 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 11 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 11 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 12 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 12 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Francouzské mléčné houstičky jsou ideální nejen na snídani
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů