Kinder mléčný řez
Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. A věděli jste, že si tuhle nadýchanou dobrotu s kakaem a šlehačkou můžete snadno připravit i doma? Stačí pár běžných surovin a trochu času. Výsledkem je jemný moučník s lahodným krémem, který potěší celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
plech = 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 986 kJ / 8 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,56 g |
Tuky | 572,38 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 3,28 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 709,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku.
Krok 3: Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylijeme na připravený plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem na druhém plechu. Necháme vychladnout.
Krok 4: V době chladnutí těsta připravíme krém. Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí.
Krok 5: Vyšleháme smetanu a pomalu do ní přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Krok 6: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.
Zveřejněno 27. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AKR
Moje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AKR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 12 minutami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 14 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 17 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka I
Ellen1 před 4 minutami
Residential Properties
ResidentialProperties před 12 minutami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 24 minutami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 28 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 47 minutami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 48 minutami
Surimi salát
Sahula před 56 minutami
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 1 hodinou
Lehký cottage salát
Fitulka před 1 hodinou
Tématické fráze:
kinder mlecny rez,
mléčné řezy recept,
kinder řezy na plech,
kindr mléčný řez,
kinder soutěž 2012,
mléčný řez na plech,
kinder mlecny rez recept,
kindr řezy recept,
kinder mléčný řez na plech,
kinder řez,
kindr řezy,
kinder řez na plech,
recept kinder mlecny rez,
kinder mléčný řez bez mouky,
mléčný řez,
recept na kinder mléčný řez,
mlecny rez recept,
kindr řez,
recept na kindr mléčný řez,
kinder mléčné řezy
Suroviny:
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mléko,
želé dortové,
smetana ke šlehání,
poleva čokoládová,
máslo,
vejce,
cukr krystal,
máslo,
voda,
mouka hladká,
kakao,
kypřící prášek,
prášek do perníku,
máslo,
mouka
Komentáře (28)
Dobře, tak děkuju moc :o))
Kristýna H.:
Příště zkusím krém z tvarohu.
Jenom se chci zeptat autorky receptu jakou dortovou želatinu myslela.
Já bych do šlehačkového krému raději doporučovala Želatinový ztužovač za studena.
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Nebo měla autorka receptu na mysli dortové želé, které velice rychle tuhne a dává se spíž na vrch dortů a moučníků?
http://www.dovoz-potravin.cz/peceni/dr-oetker-dort...
Špatně vybraná želatina dokáže veškeré snažení pokazit. Uvítala bych u podobných receptů i obrázek použité želatiny, ztužovače....