Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová omáčka

Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 7. 2008 13:33

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 542 kJ / 1 325 kcal
Bílkoviny93,30 g
Tuky75,94 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 365 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy64,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Falli

7. 1. 2013 11:18

Pepř bych tam dala tak jako tak, dávám ho do všeho:-) A bez kmínu by to podle mě bylo také dobré, takže já dávám bodík:yes:Dlouho jsem se této omáčky bála, myslela jsem že je to něco složitého. Ještě jí dovařuji, ale už jsem ochutnala a je výborná:-p

Iveta

10. 11. 2012 22:13

Dělám omáčku stejně,jen přidávám smetanu s moukou a všem nám to chutná:-))

Anet

12. 9. 2012 14:03

Docela se povedla, přidala jsem kmín i pepř, jak jsem četla v komentech a je chuťově zajímavější. Napoprvé se musim pochválit :-)) :yes:

nafka

2. 8. 2012 22:18

a jde to i bez cibule hecccc

BILKOVAI BILKOVAI

14. 12. 2011 22:07

Jééé, to je krásná omáčka:-O Už je tomu spoustu let /možná i 20 !!!/, co jsem tuto omáčku vařila. Děti játra moc nemusí, tak jsem ji nevařila, ale protože už jsou soběstační, tak ji musím opět uvařit, protože já i manžel játra milujeme.:-p:-*a konečně si dáme do nosu:-)) Akorát já bych přidala pepř a drcený kmín. Peldo, za recept máš bodík a Merylas by si zasloužila za fotečku taky bodík:yes:...+1

Malej kuchťa

31. 5. 2011 18:28

Ja to delam uplne stejne akorat stim rozdilem, ze jatra vyjmu(po osmahnuti), ten vypek zasypu moukou->jiska-> zaleju vodou->hodim jatra->dusim jatra(koreni)->a zeru jatra :D...

btw. voda+mouka(tzv.amerika jak tu nekdo reagoval) je z hlediska gastronomie NEMYSLITELNE! vzdy se dela jiska/zasmazka...
ma to co delat pusobeni lepeku(z mouky) na chut a organizmus..
aby jste se zbavili chuti MOuKY(pominem oraganizmus) musite dele provaret a tim se ochuzujete o cenne vitaminy a prvky v pokrmech obsazene..nedelejte je to hnus:-((

PS:jina moje vyhoda oproti tady receptu je, ze usetrim panev ;-)
BEST POKRM A VARTE HLAVNE DETEM!!!! tento recept zajisti prisun vitaminu do tela vaseho ditete i kdyz zrovna ty jatra nemusi :-)

Jiří Bureš

8. 5. 2011 19:57

Do játrové omáčky dáváme místo vody zeleninový vývar a játra rozšmelcujeme: http://recepty.jiribures.cz/masa/jatrova-omacka/

Romana

9. 10. 2010 08:55

Recept je skvělý, trošku kmínu i pepře přidávala také moje babička, jinak je to úplně stejný recept jako dělávala ona.Vynikající a jemná chuť.Rozhodně tam nedávala žádné umělotiny jako bujony vegety apod. což někteří píšete ve svých komentářích :-(.Dříve se vařilo bez nich a jaká byla chuť panečku.

Anezka Mikulcova

16. 6. 2010 19:39

Na cibuli dam nakrajene jatra,opeprim,za chvili zahustim krupici rozmichanou v mleku,podle potreby na mnozstvi pridam vodu..Necham povarit.Uz do hotoveho dam podle chuti sul,vegetu,nakonec majoranku.Podavam s ryzi.toprecepty.cy

piribidi

25. 10. 2009 22:30

www.toprecepty.cztak ja tam taky davam kmin pepr a majoranku a dobry:-p

Lucka

5. 6. 2009 19:34

Bez kmínu neeee ;-(

rassel

1. 5. 2009 11:53

ja take davam koreni a zahustuji jiy hotovou jiskou od Vitany,jeste ,ze existuje:-)je to bez prace a chutove:yes:

jituskaka

30. 4. 2009 21:54

:yes: mnami s ryzi nejvic

tejaja tejaja

25. 4. 2009 21:12

Pripravujem pečeň na rôzne spôsoby, ale rascu sme nikdy k pečienke nedávali. Čierne korenie možno áno, ale zase nikde nie je napísané, že každé jedlo má byť prekorenené, niekedy je výborná práve prirodzená chuť niektorej potraviny. Ja ten bodík dám :-D

Ternetka Ternetka

25. 4. 2009 20:47

bodík nedávám,:-/ bez pepře a kmínu to není to pravé pochutnání

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: játrová omáčka játrová omáčka recept recept na játrovou omáčku omáčka játrová recept játrová omáčka jatrova omacka z krutich jater játrová omáčka z drůbežích jater kuřecí játrová omačka recepty játrová omáčka játrová omáčka od babičky krůtí játra omáčka játra omáčka játrová omáčka pro děti omáčka s játry jatrova omacka z kurecich jater drubeží játrová omáčka omáčka z jater játra na omáčku játrová játrováomáčka

Suroviny: játra drůbeží, sádlo, cibule, mouka hladká, vývar drůbeží, sůl, kmín drcený, pepř mletý

TopRecepty.cz

Játrová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kR1