Játrová omáčka
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 542 kJ / 1 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,30 g |
Tuky | 75,94 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 64,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2013 11:18
Pepř bych tam dala tak jako tak, dávám ho do všeho A bez kmínu by to podle mě bylo také dobré, takže já dávám bodíkDlouho jsem se této omáčky bála, myslela jsem že je to něco složitého. Ještě jí dovařuji, ale už jsem ochutnala a je výborná
10. 11. 2012 22:13
Dělám omáčku stejně,jen přidávám smetanu s moukou a všem nám to chutná
12. 9. 2012 14:03
Docela se povedla, přidala jsem kmín i pepř, jak jsem četla v komentech a je chuťově zajímavější. Napoprvé se musim pochválit
2. 8. 2012 22:18
a jde to i bez cibule hecccc
14. 12. 2011 22:07
Jééé, to je krásná omáčka Už je tomu spoustu let /možná i 20 !!!/, co jsem tuto omáčku vařila. Děti játra moc nemusí, tak jsem ji nevařila, ale protože už jsou soběstační, tak ji musím opět uvařit, protože já i manžel játra milujeme.a konečně si dáme do nosu Akorát já bych přidala pepř a drcený kmín. Peldo, za recept máš bodík a Merylas by si zasloužila za fotečku taky bodík...+1
31. 5. 2011 18:28
Ja to delam uplne stejne akorat stim rozdilem, ze jatra vyjmu(po osmahnuti), ten vypek zasypu moukou->jiska-> zaleju vodou->hodim jatra->dusim jatra(koreni)->a zeru jatra :D...
btw. voda+mouka(tzv.amerika jak tu nekdo reagoval) je z hlediska gastronomie NEMYSLITELNE! vzdy se dela jiska/zasmazka...
ma to co delat pusobeni lepeku(z mouky) na chut a organizmus..
aby jste se zbavili chuti MOuKY(pominem oraganizmus) musite dele provaret a tim se ochuzujete o cenne vitaminy a prvky v pokrmech obsazene..nedelejte je to hnus
PS:jina moje vyhoda oproti tady receptu je, ze usetrim panev
BEST POKRM A VARTE HLAVNE DETEM!!!! tento recept zajisti prisun vitaminu do tela vaseho ditete i kdyz zrovna ty jatra nemusi
btw. voda+mouka(tzv.amerika jak tu nekdo reagoval) je z hlediska gastronomie NEMYSLITELNE! vzdy se dela jiska/zasmazka...
ma to co delat pusobeni lepeku(z mouky) na chut a organizmus..
aby jste se zbavili chuti MOuKY(pominem oraganizmus) musite dele provaret a tim se ochuzujete o cenne vitaminy a prvky v pokrmech obsazene..nedelejte je to hnus
PS:jina moje vyhoda oproti tady receptu je, ze usetrim panev
BEST POKRM A VARTE HLAVNE DETEM!!!! tento recept zajisti prisun vitaminu do tela vaseho ditete i kdyz zrovna ty jatra nemusi
8. 5. 2011 19:57
Do játrové omáčky dáváme místo vody zeleninový vývar a játra rozšmelcujeme: http://recepty.jiribures.cz/masa/jatrova-omacka/
9. 10. 2010 08:55
Recept je skvělý, trošku kmínu i pepře přidávala také moje babička, jinak je to úplně stejný recept jako dělávala ona.Vynikající a jemná chuť.Rozhodně tam nedávala žádné umělotiny jako bujony vegety apod. což někteří píšete ve svých komentářích .Dříve se vařilo bez nich a jaká byla chuť panečku.
16. 6. 2010 19:39
Na cibuli dam nakrajene jatra,opeprim,za chvili zahustim krupici rozmichanou v mleku,podle potreby na mnozstvi pridam vodu..Necham povarit.Uz do hotoveho dam podle chuti sul,vegetu,nakonec majoranku.Podavam s ryzi.toprecepty.cy
25. 10. 2009 22:30
www.toprecepty.cztak ja tam taky davam kmin pepr a majoranku a dobry
5. 6. 2009 19:34
Bez kmínu neeee
1. 5. 2009 11:53
ja take davam koreni a zahustuji jiy hotovou jiskou od Vitany,jeste ,ze existujeje to bez prace a chutove
30. 4. 2009 21:54
mnami s ryzi nejvic
25. 4. 2009 21:12
Pripravujem pečeň na rôzne spôsoby, ale rascu sme nikdy k pečienke nedávali. Čierne korenie možno áno, ale zase nikde nie je napísané, že každé jedlo má byť prekorenené, niekedy je výborná práve prirodzená chuť niektorej potraviny. Ja ten bodík dám
25. 4. 2009 20:47
bodík nedávám, bez pepře a kmínu to není to pravé pochutnání
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 8 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 23 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: játrová omáčka játrová omáčka recept recept na játrovou omáčku omáčka játrová recept játrová omáčka jatrova omacka z krutich jater játrová omáčka z drůbežích jater kuřecí játrová omačka recepty játrová omáčka játrová omáčka od babičky krůtí játra omáčka játra omáčka játrová omáčka pro děti omáčka s játry jatrova omacka z kurecich jater drubeží játrová omáčka omáčka z jater játra na omáčku játrová játrováomáčka
Suroviny: játra drůbeží, sádlo, cibule, mouka hladká, vývar drůbeží, sůl, kmín drcený, pepř mletý
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
33 názorů