Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 922 kJ / 1 893 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,31 g |
Tuky | 33,26 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 321,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do osoleného mléka rozšleháme vejce a cukr, pomalu podle potřeby přidáváme mouku, vyšleháme do řídkého těsta (jako je těsto na palačinky).
Krok 2: Nakonec do těsta vmícháme na kolečka (nebo půlkolečka) nakrájené banány.
Krok 3: Smažíme placičky po obou stranách do zlatova. Přebytečný olej vysajeme z placiček papírovým ubrouskem a obalujeme ve skořicovém cukru. Nakonec lehce pokapeme medem.
Zveřejněno 2. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placičky Žofky Orangutanové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEMK
Moje poznámka
Placičky Žofky Orangutanové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEMK
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 10 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 27 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 48 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 50 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
žovka orangutánová,
dort žofka,
skořicové placičky s banánem,
zofka banánová
Suroviny:
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
banán,
sůl,
cukr skořice,
olej,
med
Komentáře (5)
Nebo aspoň připsat zdroj, odkud bylo zkopírováno