Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

23. 8. 2014 22:20

Madla: pod maso, pokud samostatně, tak na pánvi vedle osmažit uzeninu, pak usmažit vejce a vmíchat do leča. Podle tohoto receptu jsem dělala i vloni, stále je v pohodě. Bod přidávám dodatečně:yes:

Madla

23. 8. 2014 22:04

A jak toto lečo všude používáte? Taky do něj pak ještě klepnete vejce,:-) když to bude k večeři s chlebem?:-8:-O:-//

martina2105

17. 8. 2014 18:32

Loni jen jedna dávka letos z 6,leco nilujeme a tohle je výborné a nic se nezkazi,nedávám cukr,můžu jen doporučit :yes:

Tom Beyk Tom Beyk

14. 8. 2014 14:11

AgataSikora:...máme stejný nápad - zvlášť udělám dávku s kozími rohy, letos jsou zase jak žiletky.:yes::-))
Když se to nebude dát jíst samotné, tak to bude pasta do gulášů, číny atd.:-*:-p

AgataSikora

14. 8. 2014 12:26

Děkuji všem za komentáře, letos již "lečová" sezona zahájena, maminka dělala najednou ze 7 dávek a já se chystám nakoupit na víkend aspoň na tři dávky, budu dělat i extra dávku z čili papričkami a do jedné dávky opět "zamaskuju" přerostlé cukety.

Tom Beyk Tom Beyk

14. 8. 2014 10:36

...opravdu to funguje - loni (2013) jsem udělal 4 sklenice, jednu jsem ve špajsce přehlédl až letos v květnu jsme jí snědli - bylo to perfektní. Všem doporučuji - výborný recept :yes::yes::yes:

Týna

1. 8. 2014 08:58

Dělám již třetím rokem, pokaždé z větší a většá dávky a nedám na to dopustit. Je to maximálně skvělé. Když chcete dělat, je to již perfektně ochucené, nemá to chybu. :-)

tejaja tejaja

24. 7. 2014 19:13

Žena z Brna: A môžete mi objasniť, prečo by som riskovala život? Top predsa nie je mäso, aby som to sterilizovala dokonca 2x. V živote sme to 2x nesterilizovali, ani som o tom nepočula, a žijeme nielen my, ale všetci dookola, čo zavárajú lečo. Tým, že sa to horúce plní a otočí hore dnom, sa zabráni prístupu vzduchu, teda sa zabráni kazeniu. ;-)

spagetka spagetka

24. 7. 2014 15:31

Žena z Brna: Přechází to varem, tudíž sterilace je zcela zbytečná. Dělám stejně bez hořčice, nekazí se. Ale letos zkusím i s hořčicí pár skleniček, máme hořčici rádi :yes::yes::yes:
Džem nebo marmeládu taky nesteriluju, protože se vaří.

Žena z Brna

24. 7. 2014 15:22

Nic ve zlém, ale to lečo by se mělo sterilovat, a to dokonce dvakrát. Bez sterilace riskujete život.

jarka skrobakova

4. 9. 2013 20:36

Udělala jsem další várku tohoto skvělého leča. Moc chválím bodík už byl minule dnes jen foto :yes::yes::-p:-p:-p:-K

honza

2. 9. 2013 09:02

Může tam být přidaný a provařený kečup?

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2013 15:05

Agi,tak letos opět došlo na Tvé výborné lečo;-)Je vážně chutné jak s vejcem,tak i pod maso,nebo na různé těstoviny:-p:yes:Ještě jednou díky za receptík:-K:-K

jarka skrobakova:Jaruško,neboj:-!Podle tohoto rcp dělávám lečo již 3rokem a zatím bez nehod:-D

gabcule20

27. 8. 2013 21:26

To vypadá božsky asi to zkusím mám ráda dobré a rychlé recepty:-):yes:

Vendy

27. 8. 2013 06:49

jarka skrobakova:Musím tenro recept taky pochválit.Já zavařovala minulý rok.Pár flašek mám ještě ve sklepě a nic se do té doby nezkazilo.Takže můžu doporučit zavařovat ve velkém.Dnes ho budu taky zavařovat :-)

1 5 6 7 8 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB