Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

26. 8. 2013 16:54

Agáto, udělala jsem lečo dle Tvého rcp a chválám. Je to chuťově moc dobré. Doufám, že se mi to nebude kazit. Recept jsem dodržela tak doufám že ne:-!;-) Posílám bodík a foto :yes::yes:;-):-p:-p:-p:-K

josef

26. 8. 2013 07:48

velice moc dobrý recept:-):-)v komentářích jsem četl že se mu to zkazilo myslím si jestli se mu nezkvasila cibule raději by to zavařil.Jinak super

HANKA

25. 8. 2013 22:04

Ahojte hospodyňky,prosím,kolik zavařovacích sklenek 0,7l budu potřebovat na jednu dávku leča? Nerada bych byla zaskočená nedostatkem zavařovaček;-)

Betyna

23. 8. 2013 22:04

Dnes jsem vyzkoušela tento recept, připravila jsem sice jen 3 sklenice kvůli momentálnímu nedostatku papriky a zbytek jsem si udělala na večeři, a moc mi lečo chutnalo. Dávám bod a určitě ještě na zimu udělám. Dávala jsem do šroubovacích sklenic.

evina

22. 8. 2013 19:13

Také mohu jen doporučit toto lečo.Dělala jsem vloni,neskazilo se nic a i když byly 3 dávky,tak nestačilo ;-( letos se opět chystáme a nezavařuji!Dělala jsem i cuketovou hořčici a též bez zavařování a jsme spokojeni.

AgataSikora

21. 8. 2013 10:20

Dobrý den, děkuji Všem za hezké komentáře, jsem ráda, že se Vám lečo osvědčilo, opravdu mám víc jak deset let odzkoušeno, že není třeba zavařovat, vždy jsem používala různé sklenice ze závitem, letos poprvé klasické 0,7l na víčka omnia ( zatlačované zavařovací hlavou) a vypadá to i v tomto případě vpořádku. Možna skusit, jak to udělalo pár uživatelů tady, nechat 1-2 sklenice bez zavaření na zkoušku a zbytek si napoprvé pro Vaši jistotu zavařit.

iva

21. 8. 2013 09:35

magdalenka:ani nemusí vytékat, jen zvuk je jiný

magdalenka magdalenka

21. 8. 2013 09:00

Zdena z JM: nechcela som to tu písať, lebo to nie je môj recept, ale tiež sterilizujem všetko, okrem džemov.

Zdena z JM

21. 8. 2013 08:54

Já s nezavařovanýma marmeládama,čalamádama a různýma zeleninovýma majdama nemám dobré zkušenosti.Po několika marných pokusech,kdy se mi vše zkazilo,zavařuju i to,kde je vysloveně napsáno,že není potřeba zavařovat.Stačí 20 minut na 80 stupňů.Ono to samotné zavařování už tolik práce nedá a mám jistotu,že se to nezkazí.

magdalenka magdalenka

21. 8. 2013 08:43

Petra:
- Ak si poháre postavila hore dnom, viečka by mali chytiť. Ak z pohárov vyteká obsah, neprichytili sa.
- Poklopkaním na viečka zistíš rozdiel medzi prichyteným a neprichyteným viečkom - treba však na to prax, znejú odlišne.

Petra

21. 8. 2013 08:02

Tak včera jsem se pustila do tohohle receptu. Na provedení opravdu nenáročné, ale vzhledem k tomu, že to byl můj první pokus vůbec, tak nevím, jak poznat, že je lečo v pořádku a víčka jsou chycené. Nějaký tip pro amatéra?:-) Děkuji a pěkný den

iva

20. 8. 2013 12:31

zdá se mi na to množství moc oleje, opravdu musí být tolik?

Renata

13. 8. 2013 19:36

výborný recept, dělám druhým rokem a opravdu super, miluju lečo a tohle je fakt rychlý recept na zavaření, dávám jedničku:yes::yes::yes::-K

kooketaa

10. 8. 2013 08:50

Musím říct, že tento recept je pro mě naprosto úžasný.:-) Dělala jsem poprvé loni a teď se na něj chystám. Opravdu to vydrželo, nezkazilo, chuť výborná. BOMBA!!! Doporučuju zkusit.:yes:

Markéta Zatloukalová

22. 5. 2013 14:28

Loni jsem toto lečo udělala podle Vašeho receptu. ÚÚÚplně jsem na něj zapoměla :-) a letos jsem nevěděla co rychle k večeři, udělala jsem Vaše lečo a i manžel, který normálně lečo prostě nesní, si velice pomlaskával. Dneska jsem pekla kuře a dala jsem pod něj lečo a bylo famooooozní. Děkuji za recept. Určitě udělám letos znova a minimálně z dvojité dávky :-)
Markéta:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

1 6 7 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB