Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková slaná kaše - přílohová

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajikpusik jajikpusik

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: kolik chceš

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku nasypu do talíře a zaliji vroucí vodou, přikryji druhým talířem a nechám stát ( kroupy 10 minut, lámanku tak 5 minut ). Krok 2: Na pánvi na tuku orestuji cibulku a utřený česnek ( podle toho, k čemu jí přikládám dám i slaninu ), přidám odstátou pohanku, promíchám a pod pokličkou nechám do podávání.

Kdysi jsem četla, že pohanka se má jíst se syrovou zeleninou, máte-li jí sladkou, tak s čerstvým ovocem, neboť vitamín C zvyšuje účinek Rutinu.

Patřím mezi ty, kdo nemají potřebu solit, vy si dolaďte podle sebe.

Zveřejněno 16. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková slaná kaše - přílohová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p93p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková slaná kaše - přílohová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p93p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Díky za reakci všem. Kroupy opravdu jen zaliji horkou vodou a nechám stát. Potom, když je přidám k cibulce, promíchám a ponechám pod pokličkou do podávání, skutečně změknou. Mám je raději než lámanku, tu dávám spíš do polévky. No ale dojdou-li kroupy, nahradí je lámanka, viz obrázky. Jano, abych neměla z lámanky kaši po vsáknutí, jak píšeš, zalévám jí minimem vody. Ani jí nemám všechnu ponořenou, doladí jí ta horká pára, co se přikrytím udělá. Pak není třeba jí slévat. Pohanku dělám již léta a jsem zemědělcem, který jí pěstuje. Tak ať se daří a chutná. Pa:-K

Děkuji moc za rady.
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.

Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala :-)

Přeji hezký večer :-)

Jani, já vařím pohanku tak, že šálek propláchnutých krup zaliju jeden a půl šálkem studené vody a na mírném ohni přivedu k varu. Minutu povařím a zakryté nechám 20 minut dojít. Důležitější než nevařit je totiž neslévat. Snad ti to pomůže :-).

Jana - v to máš sice pravdu, ale jukni sem http://www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&i...

Pohanka se prý nemá vařit, aby se nezničila nejcennější látka rutin. Pohanku - kroupy jsem jenom zalila, podle návodu na sáčku, vroucí vodou a nechala stát asi 10 minut, někdy i déle, ale kroupy byly stále tvrdé. Takže jsem přestala kupovat kroupy a začala jsem kupovat lámanku, kde je na návodu uvedeno, že se má nechat asi 2-3 minuty vařit !!! a potom nechat asi 15 minut dojít. Voda se do lámanky vsákne a je z toho spíš taková kaše. Nevím co je správné. Na jednom návodu - s kroupy - je uvedeno nevařit a na lámance vařit :-O Ale tvrdé kroupy dobré nejsou a za uvedených deset minut určitě nezměknou ani trochu.

Tématické fráze:
jáhlová kaše na slano, jahlova kase slana, pohanková kaše, pohanková kaše z lámanky, kase z pohanky lamanky, slaná kaše, slané kaše, slaná jáhlová kaše, pohanková krupice recepty, pohanková kaše recept, kaše z pohankových vloček, kase z lamanky, kaše z pohankové lámanky, pohanková lámanka, pohanka lámanka kaše, pohankova kase naslano, pohanková lámanka recepty, pohanková kaše k čemu, slane kase recepty, pohanková krupice na slano

Suroviny:
pohanka, cibule, česnek, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu