Pohanková slaná kaše - přílohová
Suroviny
Porce: kolik chceš
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2011 20:12
Díky za reakci všem. Kroupy opravdu jen zaliji horkou vodou a nechám stát. Potom, když je přidám k cibulce, promíchám a ponechám pod pokličkou do podávání, skutečně změknou. Mám je raději než lámanku, tu dávám spíš do polévky. No ale dojdou-li kroupy, nahradí je lámanka, viz obrázky. Jano, abych neměla z lámanky kaši po vsáknutí, jak píšeš, zalévám jí minimem vody. Ani jí nemám všechnu ponořenou, doladí jí ta horká pára, co se přikrytím udělá. Pak není třeba jí slévat. Pohanku dělám již léta a jsem zemědělcem, který jí pěstuje. Tak ať se daří a chutná. Pa
16. 8. 2011 17:58
Děkuji moc za rady.
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
16. 8. 2011 15:59
Jani, já vařím pohanku tak, že šálek propláchnutých krup zaliju jeden a půl šálkem studené vody a na mírném ohni přivedu k varu. Minutu povařím a zakryté nechám 20 minut dojít. Důležitější než nevařit je totiž neslévat. Snad ti to pomůže .
16. 8. 2011 15:50
Jana - v to máš sice pravdu, ale jukni sem http://www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&i...
16. 8. 2011 15:42
Pohanka se prý nemá vařit, aby se nezničila nejcennější látka rutin. Pohanku - kroupy jsem jenom zalila, podle návodu na sáčku, vroucí vodou a nechala stát asi 10 minut, někdy i déle, ale kroupy byly stále tvrdé. Takže jsem přestala kupovat kroupy a začala jsem kupovat lámanku, kde je na návodu uvedeno, že se má nechat asi 2-3 minuty vařit !!! a potom nechat asi 15 minut dojít. Voda se do lámanky vsákne a je z toho spíš taková kaše. Nevím co je správné. Na jednom návodu - s kroupy - je uvedeno nevařit a na lámance vařit Ale tvrdé kroupy dobré nejsou a za uvedených deset minut určitě nezměknou ani trochu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Dokonalá bezová varmuže: Jak uvařit voňavou kaši podle prastarého receptu
Další recepty
Tématické fráze: jáhlová kaše na slano jahlova kase slana pohanková kaše pohanková kaše z lámanky kase z pohanky lamanky slaná kaše slané kaše slaná jáhlová kaše pohanková krupice recepty pohanková kaše recept kaše z pohankových vloček kase z lamanky kaše z pohankové lámanky pohanková lámanka pohanka lámanka kaše pohankova kase naslano pohanková lámanka recepty pohanková kaše k čemu slane kase recepty pohanková krupice na slano
Suroviny: pohanka, cibule, česnek, voda, máslo
Pohanková slaná kaše - přílohová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p93p
5 názorů