Medovník originál
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 28 868 kJ / 6 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,45 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 684,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2018 19:46
Podle tohoto receptu peču medovník už let a všem extrémně moc chutná. Není tolik sladký jako jiné medovníky a je rychlý a jednoduchý a jednoduše dokonalý :)
20. 1. 2018 15:44
Ubrala jsem polovinu cukru a je..výborný!
7. 12. 2017 19:30
Medovník sám o sobě by nebyl vůbec špatný, ale je příšerně sladký. Sám mám rád sladké, ale tohle je skoro, jakobyste jedli jen cukr. Dělal jsem to i včetně poznámky, těch 600 g cukru je tam prostě hrozně poznat, měla by tam být zhruba tak polovina.
Zkoušel jsem jednou, po druhé zkoušet nebudu. Škoda
Zkoušel jsem jednou, po druhé zkoušet nebudu. Škoda
24. 2. 2017 12:00
Srednica talerza lub formy tortowej.
Joanna:
Joanna:
25. 1. 2017 20:31
Mam pytanie: Na jaką średnicę wałkować placki?
9. 4. 2016 15:47
x-hanny-x: jsem velice spokojená tento recept mám z tv-papriky je výborný a jednoduchý a dělám si ho troške podle sebe ,aby nebyl tak suchý postříkám každý plát rumem a každý plát sypu ořechy nakrájené na hrubo je lepčí
24. 10. 2015 10:06
vždy se mi tento medovní poadařil .. ale ted mám problém upéct placky ... přijdou mi takové, jako geclé čím to je ?
9. 9. 2015 13:19
Monika:Podle mé zkušenosti: příště přidejte o trochu mouky víc a určitě se povede.
5. 8. 2015 11:49
vypadá vážně skvěle ... i když jsou ty vedra tak mám v plánu dneska péct .. doufám že to dobře dopadne ..jenom možná abych ušetřila energii tak těsto nebudu péct kulaté ,ale po celém plechu a pak místo "kulatého medovníku" budu mít "medovník obdelníkový"
15. 5. 2015 13:02
Prosím, nemáte zkušenost s tím že by se dal medovník do mrazáku.
17. 12. 2014 19:53
Bezva recept, ale taky mažu střídavě krémy ze Salka a ze zakysané smetany, všichni si jej chválí.
19. 8. 2014 18:20
topreceptyChuťově velmi dobrý. jen nevím mám ho hodně mazlavý a v puse jako žvýkačka. V čem jsem udělala chybu? prosím poraďte Děkuji předem.
13. 8. 2014 14:27
Také se na medovník chystám :). Předtim, než začnu, chci se ujistit. Do toho krému se fakt dává máslo? žádná hera? Zkoušel jste někdo obě varianty? Je v nich velký rozdíl? Děkuji! :)
24. 5. 2014 19:56
x-hanny-x:já souhlasím s magdalenkou, vaše reakce je těžce neadekvátní, urážlivá. Proč se vztekat nad slušnými ač negativními komentáři? Není povinnost nad každým receptem jásat, je třeba přijmout i kritiku, která může každý recept vylepšit, to každý kuchař ví a slušnou kritiku vždy přijme. Myslím slušnou kritiku.
24. 5. 2014 19:44
magdalenka:moje věc proč prudké slova,ano od babičky,a babička má ten recep z apetitu nevymyslela si ho!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 36 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Dokonalý medovník voní po medu a je krásně vláčný. Zkuste jej podle našeho receptu!
Medové řezy s ořechy: Vynikající dezert s lahodnou ořechovo-medovou krustou je ideálním moučníkem na podzim
Další recepty
Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník
Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo
Medovník originál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgAE
87 názorů