Medovník originál
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 28 868 kJ / 6 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,45 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 684,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2013 15:58
Právě jsem dokuchtila a podle "testovacího" odkrojku to bude výborné až se uleží jen jsem nikdy z kondenzovaného mléka nic nedělala, a protože nemáme rádi hodně sladké věci, tak jsem si koupila neslazené mléko,že to dosladím podle chuti a ani ho nevařila a bylo to takové nějaké celé tekuté spravila to sice lžička mouky a minutka na plotně, ale chci se zeptat pro příště...jestli je mezi konzistencí slazeného a neslazeného až takový rozdíl??popřípadě jestli mi zhoustne to neslazené při převaření?? díky za rady i recept
20. 4. 2013 10:15
Do medovníku jsem se ještě nepouštěla a tento recept se mi zatím líbí ze všech nejvíc, chtěla bych upéct mamce k narozkám, je potřeba, aby se nechal jako většina medovníků 2-3 dny uležet? díky!
9. 4. 2013 13:10
Vážení potěšilo mne, že jsem se dostala tímto způsobem k receptu,který jak se zdá není složitý.Děkuji té paní co ho uveřejnila každý nečte ty časopisy které ty dámy uvádějí já vše hledám na internetu. Ještě jednou díky:
24. 3. 2013 21:00
Veronika.Hrozna: Dělala jsem to jen podle receptu a bez rumu, ptz doma jsou absolutni abstinenti a nesnesou prichut alkoholu:) a chutnalo i tak:) ale dekuju za radu:) priste zkusim to salko uvarit:)
21. 3. 2013 15:04
Lucie:Dělala jsem medovník nedávno a doporučuji velice kvalitní lesní med a Salko rozhodně uvařit na karamel! Dělala jsem recept bez uvařeného Salka a bylo to bez chuti,takže ten karamel by tam měl být! Jo a těsto pkropte opravdu kvalitním rumem.Dala jesem obyčejný,neboť Key Rum jsem neopatrně nechala na "viditelném místě" a odpařil se ! Nebylo to tak dobré jako s kvalitním rumem!
21. 3. 2013 14:57
Tak jsem právě dopekla, musím říct, že je to opravdu jednoduché:) super receptik:) i pro ty, co moc nepecou (jako ja). Autorce dekuju tisickrat:) pritel se vztekal, ze nepecu, tak bude koukat:D
19. 11. 2012 20:27
Chtěla bych se zeptat, na jakou částu vyšlem medovník? za všechny ingredience? s tím klasickým kremem??? děkuju předem za odpověd :)
7. 11. 2012 13:48
No Hera se sotva rozpustila, nevřela vůbec. Jenže vajíčka podle mě klesly na dno, kde se setkaly s miskou nad párou a protože pára má více, než 100 stupňů, tak se dole uvařily. Ale chybama se člověk učí. Zkusila jsem druhé těsto a míchala jinde, než nad hrncem a medovník se opravdu povedl. Včera jsme ho jedli, a všichni byli moc nadšení. Dokonce prý vypadal i chutnal lépe, než kupovaný Recept určitě ukládám (s poznámkama o rozklepnutí vajíček) A ve finále hodnotím jedničkou s hvězdičkou! Jo, ještě jsem každou placku potírala kávou s rumem..
6. 11. 2012 17:04
orel:Musí se udělat lázeň,a také se to nesmí vařit klokotem aby se vejce logicky neuvařili. Nikdy se mi vejce nezdrcli,to spíš připálily placky :D :)
6. 11. 2012 14:12
Včera jsem medovník zkoušela, bohužel postup "Do misky dejte heru a nechte ji pomalu rozpustit.Potom do ní rozklepněte vejce" je špatný. Když toto uděláte, vejce se uvaří. Já si toho všimla až při míchání, že mi tam plavou kusy bílku, takže se tím zničilo celé těsto
27. 10. 2012 22:46
anabel: Přečtě te si prosím celý text receptu,nemám zde napsaný že je to můj recept!!!!! nejdřív čtěte a pak kritizujte Děkuji !!!
22. 7. 2012 09:21
ano - máte pravdu, hledám různé recepty na medovník a tenhle byl uveden v časopisu apetit únor 2006 a jako autor je tam uvedena gruzínská cukřářka Nanuli Dérová. Jinak recept opsán téměř doslova.
12. 2. 2012 15:15
taky si dělám medovník doma mám ho z ekucharka.net a jen chci poradit jak to dělá pani tam,že každou placku potře rumovým sirupem je pak vláčnější. Jinak taky dobrý receptík
7. 2. 2012 10:16
Tenhle recept je úúúúúúúplně nejlepší, pěču jej již 3. rokem a hodně často - vždycky se povede.
1. 2. 2012 21:37
michaelo : já dávám nezkaramelizované (nevařené) salko a medovník je opravdu moooc dobrý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na falešný medovník? Pro přípravu božského dezertu stačí jen tři suroviny. Zvládnete to za 5 minut!
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Něco sladkého z lásky. Udělejme svému protějšku radost nejen na Valentýna
Další recepty
Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník
Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo
Medovník originál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgAE
87 názorů