Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník originál

S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

23. 8. 2011 13:40

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Nutriční hodnoty

Energie28 868 kJ / 6 900 kcal
Bílkoviny74,45 g
Tuky426,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,92 g
Sůl1,38 g
Sacharidy684,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martinka

5. 5. 2013 15:58

Právě jsem dokuchtila a podle "testovacího" odkrojku to bude výborné až se uleží:-) jen jsem nikdy z kondenzovaného mléka nic nedělala, a protože nemáme rádi hodně sladké věci, tak jsem si koupila neslazené mléko,že to dosladím podle chuti a ani ho nevařila a bylo to takové nějaké celé tekuté :-O spravila to sice lžička mouky a minutka na plotně, ale chci se zeptat pro příště...jestli je mezi konzistencí slazeného a neslazeného až takový rozdíl??popřípadě jestli mi zhoustne to neslazené při převaření?? díky za rady i recept:yes:

Burda

20. 4. 2013 10:15

Do medovníku jsem se ještě nepouštěla a tento recept se mi zatím líbí ze všech nejvíc, chtěla bych upéct mamce k narozkám, je potřeba, aby se nechal jako většina medovníků 2-3 dny uležet? :-) díky! ;-)

zuzana hladká

9. 4. 2013 13:10

Vážení potěšilo mne, že jsem se dostala tímto způsobem k receptu,který jak se zdá není složitý.Děkuji té paní co ho uveřejnila každý nečte ty časopisy které ty dámy uvádějí já vše hledám na internetu. Ještě jednou díky:

Lucie

24. 3. 2013 21:00

Veronika.Hrozna: Dělala jsem to jen podle receptu a bez rumu, ptz doma jsou absolutni abstinenti a nesnesou prichut alkoholu:) a chutnalo i tak:) ale dekuju za radu:) priste zkusim to salko uvarit:)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 3. 2013 15:04

Lucie:Dělala jsem medovník nedávno a doporučuji velice kvalitní lesní med a Salko rozhodně uvařit na karamel! Dělala jsem recept bez uvařeného Salka a bylo to bez chuti,takže ten karamel by tam měl být! :-D Jo a těsto pkropte opravdu kvalitním rumem.Dala jesem obyčejný,neboť Key Rum jsem neopatrně nechala na "viditelném místě" a odpařil se !:-D Nebylo to tak dobré jako s kvalitním rumem! :-p

Lucie

21. 3. 2013 14:57

Tak jsem právě dopekla, musím říct, že je to opravdu jednoduché:) super receptik:) i pro ty, co moc nepecou (jako ja). Autorce dekuju tisickrat:) pritel se vztekal, ze nepecu, tak bude koukat:D

Veronika

19. 11. 2012 20:27

Chtěla bych se zeptat, na jakou částu vyšlem medovník? za všechny ingredience? s tím klasickým kremem??? děkuju předem za odpověd :)

orel

7. 11. 2012 13:48

No Hera se sotva rozpustila, nevřela vůbec. Jenže vajíčka podle mě klesly na dno, kde se setkaly s miskou nad párou a protože pára má více, než 100 stupňů, tak se dole uvařily. Ale chybama se člověk učí. Zkusila jsem druhé těsto a míchala jinde, než nad hrncem a medovník se opravdu povedl. Včera jsme ho jedli, a všichni byli moc nadšení. Dokonce prý vypadal i chutnal lépe, než kupovaný :-8 Recept určitě ukládám (s poznámkama o rozklepnutí vajíček) :-) A ve finále hodnotím jedničkou s hvězdičkou! Jo, ještě jsem každou placku potírala kávou s rumem..

x-hanny-x x-hanny-x

6. 11. 2012 17:04

orel:Musí se udělat lázeň,a také se to nesmí vařit klokotem aby se vejce logicky neuvařili. Nikdy se mi vejce nezdrcli,to spíš připálily placky :D :)

orel

6. 11. 2012 14:12

Včera jsem medovník zkoušela, bohužel postup "Do misky dejte heru a nechte ji pomalu rozpustit.Potom do ní rozklepněte vejce" je špatný. Když toto uděláte, vejce se uvaří. Já si toho všimla až při míchání, že mi tam plavou kusy bílku, takže se tím zničilo celé těsto :-(

x-hanny-x x-hanny-x

27. 10. 2012 22:46

anabel: Přečtě te si prosím celý text receptu,nemám zde napsaný že je to můj recept!!!!! nejdřív čtěte a pak kritizujte Děkuji !!!;-)

Denny04

22. 7. 2012 09:21

ano - máte pravdu, hledám různé recepty na medovník a tenhle byl uveden v časopisu apetit únor 2006 a jako autor je tam uvedena gruzínská cukřářka Nanuli Dérová. Jinak recept opsán téměř doslova.

kaka55

12. 2. 2012 15:15

taky si dělám medovník doma mám ho z ekucharka.net a jen chci poradit jak to dělá pani tam,že každou placku potře rumovým sirupem je pak vláčnější. Jinak taky dobrý receptík :yes::-p

Martul

7. 2. 2012 10:16

Tenhle recept je úúúúúúúplně nejlepší, pěču jej již 3. rokem a hodně často - vždycky se povede.

Lenka30 Lenka30

1. 2. 2012 21:37

michaelo : já dávám nezkaramelizované (nevařené) salko a medovník je opravdu moooc dobrý ;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník

Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo

TopRecepty.cz

Medovník originál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgAE