Ostružinový dort
Nadýchaný světlý piškot, svěží krém ze šlehačky a pomazánkového másla, a nakyslá ostružinová náplň. To je dokonalé spojení, které tvoří tento výborný dort. Jeho přípravu s trochou cviku zvládne každý. Ostružiny můžete vyměnit i za jiné ovoce, například višně.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 441 kJ / 1 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,47 g |
| Tuky | 29,00 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 851 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 270,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vajec oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, olej a nakonec z bílků ušlehaný sníh.
Krok 3: Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus hotový.
Krok 4: Smetanu a pomazánkové máslo dáme do mísy a ponorným šlehačem ušleháme krém, do kterého nakonec přidáme podle chuti moučkový cukr.
Krok 5: Omyté ostružiny dáme do kastrolu, přidáme cukr, rum a Solamyl a povaříme do zhoustnutí. Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme, namažeme krémem, na krém dáme 1/2 vlažné ostružinové hmoty, opět krém a pak druhý díl korpusu.
Krok 6: Dort uzavřeme do dortové formy a namažeme zbytkem ostružinové hmoty. Dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme dort z formy, namažeme boky dortu krémem a dozdobíme.
Zveřejněno 26. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnGR
Moje poznámka
Ostružinový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnGR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
ostružinový dort,
ostružinový krém,
ostružinový dort recept,
ostružinový krém do dortu,
ostružinová náplň do dortu,
dort ostružinový,
ostružinový krém na dort,
ostružinový dortík,
ostružinový dort bez pečení,
recept na ostružinový dort,
ostružnový dort,
ostružinová pěna,
čokoládovo-ostružinový dort,
ostružinové dorty,
otružinový koláč,
ostružiny dort,
ostruzinove pecene dorty,
ostružinovy dorty,
ostružinový koláč z celozrnné,
otružinový dort
Suroviny:
žloutek,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek,
smetana ke šlehání,
pomazánkové máslo bez příchuti,
cukr,
ostružiny,
rum,
solamyl,
cukr vanilinový
Komentáře (8)