Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 210 kJ / 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 1,35 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev:
Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout! Krok 2: Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený! Krok 3: Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své). Krok 4: A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu. Krok 5: Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.
Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout! Krok 2: Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený! Krok 3: Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své). Krok 4: A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu. Krok 5: Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Wl6
Moje poznámka
Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Wl6
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 7 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 22 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 45 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 3 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
pikant fix,
nakladany hermelin se susenym ovocem,
konzervování hroznového vína,
konzervování hroznového vína,
složení hermelínu,
pikant fix slozeni,
naložený hermelín,
hermelín s ovocem,
hermelín složení,
nakladane hroznove vino,
recept naloženy hermelín,
hermelín naložený s pomerančem,
hermelín složení,
nalozeny hermelin s ovocem,
naložený hermelín recept,
co s kompotovanym rybizem,
co zkombinovat se sušenou brusinkou,
červený nálev na hermelín,
jak dlouho muze byt nalozeny hermelin,
hermelin do octa
Suroviny:
paprikový hermelín,
bylinkový hermelín,
hermelín s pepřem,
smetanový hermelín,
pikant fix,
koriandr,
semínka hořčičná,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
libeček,
máta,
meduňka,
ocet,
rybíz červený,
víno hroznové,
voda,
Komentáře (12)
díky za tip
Můžeš nahradit i brusinkama a to i sušenýma nebo kompotovanými
vypadá to totiž silně slibně
tak mi teď, laskavě, poraď, čím ten rybíz nahradit
děkuji