Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá kulajda

Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku zvládnete připravit snadno, kdykoli dostanete chuť na něco sytého a poctivého.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 082 kJ /
976 kcal
Bílkoviny52,22 g
Tuky53,24 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 513 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy63,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vložíme očištěné a nakrájené houby, oloupané a pokrájené brambory, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Krok 2: Vejce uvaříme zvlášť natvrdo, poté je zchladíme studenou vodou a oloupeme. Krok 3: Jakmile jsou brambory téměř měkké, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a pomalu vaříme alespoň 15 minut. Krok 4: Přidáme najemno nasekaný kopr a dochutíme octem. Krok 5: Při servírování přidáme do talíře nakrájená vajíčka.

TIP: Další pokrmy s houbami

Zveřejněno 24. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM0B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM0B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám ráda kulajdu, mimo sezónu používám podušené a zamražené houby a nebo taky sterilované ve vlastní šťávě. Ne každý má dost místa v mrazničce. :-) Už léta je dělávám takto:

Moc dobrá polévka <3 :yes:

Je výtečná. Jen u nás trošku přicukrujeme, máme rádi sladší. Ale je opravdu výborná - rychlá a chutná.:yes:

Vynikající:-p

Polévka je vynikající, přidávám bod a fotku.:yes::-p

Pěkná polévka:-p+3:yes:

Kulajda je výborná! To se musí nechat. Posílám bodík:yes:

Tématické fráze:
kulajda, kulajda z čerstvých hub, kulajda recept, jak se vaří kulajda, kulajda se zelím, top recepty kulajda, zdravá kulajda, vynikající kulajda, recept kulajda, recept kulajda bez hub, rychla kulajda, kulajda s bramborem, kulajda bez hub, kulajda pro děti, gulajda, babiččina rychlá kulajda, jak uvařit kulajdu, kulajda recepty, kulajda s brambory, jak se dela kulajda

Suroviny:
houby čerstvé, brambory, smetana, kopr čerstvý, vejce, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, ocet, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu