Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýzové filety na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

26. 9. 2011 19:28

Suroviny

Porce: 2 po 2 filetů na porci

Nutriční hodnoty

Energie601 kJ / 144 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rybu jsem připravila jednoduše a rychle- byla výborná a dá se použít i jiná dostupná ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

26. 9. 2011 23:02

Obávám se, že tuhle otázku Evropa nevyřeší ze dne na den. Lidé třetího světa uvažují jinak, ale myslím, že svoje děti milují stejně tak, jako my.
Nám se to, s antikoncepčními metodami, možností ovlivňovat vlastní život a relativním blahobytem, snadným přístupem k informacím i lékařské péči a všeobecnou vzdělaností, snadno paušalizuje a poučuje...;-)

chocolate chocolate

26. 9. 2011 22:56

Jinak to byla vložka pro začátečníky, neměla jsem v úmyslu Bibi pozměňovat recepis;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2011 22:53

Porada: připouštím, že jsem to špatně podala:-8. Tak jsem to samozřejmě nemyslela, ale oni vědí, že nemají jídlo pro děti a stejně je rodí jedno za druhým.

chocolate chocolate

26. 9. 2011 22:52

Já mám tedy trochu jiný postup než Bibi, dělám rovnou těstíčko-2 vejce, 100 ml piva, špetka soli a cca čtyři lžíce (zarovnané) hladké mouky.Ale každá mouka má jiný obsah lepku, takže hustota by měla být lehce řidší než palačinové těsto a pak obaluji ve strouhance (ale tady fakt nevím množství;-)).Ihned smažím jinak obal vlhne.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2011 22:50

Eliza: ale joo, já se nemračím, ani neryju, ale zkouším si představit, že jsem začátečník. Asi by mne nenapadlo dát víc, než jedno vajíčko na jednoho platýze. Obalila bych v mouce, v jednom vajíčku s pivem a ve strouhance. V restauraci se 100 řízků obalilo v cca 5 vejcích rozšlehaných s mlékem, tak si myslím, že to jedno je dost i na 4 kusy ryby, ikdybychom ho nějak moc neředili;-)

Eliza Eliza

26. 9. 2011 22:44

Jana Remkova: No tobě jo, mně snad taky, já jsem si jen představila začínající kuchtíky... Já jen nesměle...kolik vajíček na toto množství piva? A toho vykřičníku není třeba, otázka byla položena v klidu, bez emocí...takže v buď v klidu i ty.;-)

Porada

26. 9. 2011 22:44

Jana R. sice jste to podala tak,jako že si dělají ty děti k jídlu,ale moje starosti nechtějte.
Nám nepomůže nikdo a světu asi také ne.Podle mne to vypadá na III. sv.válku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2011 22:37

Eliza:
trojobal: hladká mouka, vajíčko, 100 ml piva, strouhanka.:-O na jednoho platýze..co máš přesně na mysli, Elizo? Mi je to docela jsané!

Eliza Eliza

26. 9. 2011 22:32

Bibulinko, nebylo by dobré - když už udáváš množství piva - upřesnit i ostatní suroviny na obalování? Zkušenější si poradí, ale začínající by nemuseli vědět, kolik vajec na toto množství piva...Potom by jim to nedopadlo nejlépe.
Platýz má opravdu vynikající maso, takže rozumím, že jste si pochutnali...:yes: Osobně nemám moc v oblibě trojobal, snad s výjimkou sýru a květáku jednou za čas - takže bych ho nepoužila, ale proti gustu... Nakonec vídeňský řízek je jedním z nejoblíbenějších evropských jídel...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2011 22:31

Porada: tvoje starosti na mojí hlavu!:-O Nejsem lhostejná k osudům dětí v Africe, ale tamní populace, čím větší má hlad, tím víc má dětí. Jsem zvědavá, kdo pomůže nám, až budeme mít ty mrazáky prázdné.

chocolate chocolate

26. 9. 2011 22:27

Bibinka::-((:-((:-((ten zelený ksichtík je závist, rybky miluju.A jak jsem už psala níže, mě by neurazil ani trojobal.Naopak je fakt, že díky pivu je křupavý a zamezí se tak vlhnutí strouhanky, což mi u rybích řízků vadí.Dělám to stejně jako ty, jen platýze nemám.

Bibinka Bibinka

26. 9. 2011 22:21

chocolate:jsi vítána a dokonce si můžeš vybrat z různých mořských ryb:yes:

savlinka savlinka

26. 9. 2011 22:16

chocolate:tak to já už startuju koště a letím dřív....:-8:-8:-8:-8a sakra nenám noční světlo,tak neletím až ráno:-)):-)):-)):-)):-))

chocolate chocolate

26. 9. 2011 22:13

Bibinka:Já se hlásím na ekologickou likvidaci platýzů v tvém mražáku Bibčo;-).

Bibinka Bibinka

26. 9. 2011 22:11

savlinka::-D;-):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z platýze platýz recept jak připravit platýze recept na platyze platyz úprava platýze jak udělat platýze platýz velký recepty na platýze platýs velký recept platýz recepty platýz evropský recept platýs velký recepty jak uvařit platýze platýs jak upéct platýze platýz na grilu recepty platyz platýs velký recept platýz

Suroviny: platýz, pepř, rozmarýn sušený, petrželka sušená, sůl, olej, šťáva citronová, mouka hladká, vejce, pivo světlé, strouhanka

TopRecepty.cz

Platýzové filety na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K29