

Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
Suroviny
- den předem vařené brambory - počet dle strávníků
- 1 větší cibule
- 100 g uzeného špeku
- asi 50 g drceného kmínu
- špetka černého pepře - lze i své oblíbené koření
- sůl dle chuti (špek je slaný)
- případně ještě tuk na pánev
- sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)
Postup přípravy receptu
Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory).
Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava - cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.
Poznámka od kuchařky
Tuhle mňamku dělám dost často, využívám zbylých vařených brambor a k tomu zelí prostě milujeme.
Překvapilo mne, že tento "primitivní"recept tu v této formě není, jsou tu podobné, ale ne stejný, nejpodobnější jsem přidala od Bibinky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
-
Hana Suchá: Děkuji moc a jsem ráda, že chutnalo
-
Včera jsem si všimla receptu v podobných a hnedle jsem věděla, co bude dnes k obědu. Dojedli jsme před chvílí a bylo to vynikající! Manželovi jsem navíc osmažila plátek uzeného, tak si taky liboval. Se zelíčkem byly špekové brambory určitě lepší než posypané sýrem. Velká pochvala! Špek, brambory a zelí je skvělá volba.
-
Já to míchám už přímo se zelím,chutná nám to a bodík je jistý
+11
-
Jednoduchá jídla máme rádi
+10
-
to neznám a vypadá to dobře
+
-
Díky vám všem
, u nás je to velice oblíbené
-
Pěkné, ani nevíš, jak bych si dala, ale před operací žlučníku ted, můžu jen mít "Pavlův reflex", dávám bodíka a děkuji za podporu ze dnes u leča
-
Tak jednoduchý a tak lákavý, zítra budou k obědu, máme rádi zelí i brambůrky se špekem, tak už se těším!!
a posílám bodík
-
Jůů, to vypadá sqěle..
-
Brambory na špeku a cibulce dělávám občas, jen to musím zkusit po tvém způsobu a i se zelím
+4
-
Mám moc ráda takové recepty, zvlášť, když jsou z brambor