Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr z domácího kefíru

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 10. 2011 10:22

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka

www.akrodif.com/Kefir/KefirMliko.aspx

Na obrázku je asi 250 g sýru z 1,3 l kefíru

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

3. 2. 2016 04:34

Věra: Věrko, běžně houbičky mrazím, dejte do trošky vody (aby byly potopené) a do mrazáku. I po půl roce byly po rozmrazení funkční. Jo, rozmrazujte pomalu, nejlepe v ledničce.

Věra

2. 2. 2016 21:53

Houbičky už mám objednané a dost jsem si toho o nich přečetla na netu,jen jsem nikde nanašla,jak je uchovat,když nechci dělat kefír,třeba týden,nebo14 dní,může mi někdo poradit?

Alena Novotná

31. 12. 2015 00:28

Tibetská houba je opravdu všelék, mám dobré zkušenosti, nemám problém se žlučníkem a manželovi téměř zmizel problém s pálením žáhy. Pijeme statečně kefír,cítíme se po něm lépe, peču výborné kefírové koláče, milujeme pomazánky, tvaroh, pokud chcete někdo nějaký recept nebo houbičku pište na e-mail: jasinkocin@seznam.cz

Alcakv

29. 8. 2012 09:16

Já třeba právě kefír co nejvíce zahřívám, až vařím,aby byl pak tvaroh tvrdý na strouhání a šup s ním na ovocné knedlíky,:-p, recept vyzkouším

magdalenka magdalenka

15. 7. 2012 15:25

Vyrábala som z 1 litra kefíru. Potom z toho bola pomazánka s olomouckými syrečkami a pažitkou, veľmi chutila.
Recept je skvelý pre všetkých, čo si doma pripravujú kefír. Doporučujem.:yes:

spagetka spagetka

10. 1. 2012 13:22

Pajaja: sýr se právě nezahřívá, dělá se za studena, jak píšu. Kefír na tvaoh naopak zahřát musíš, bacha ale jen na 40 °C, ale nejvýš na 60°C, ale víc už ne. Jinak čím vyšší teplota, tím je výsledný tvaroh tvrdší a vysušenější. No a jakmile se ti odděluje syrovátka, tak je postup úplně stejný jako u tohoto sýra - prostě odkapat. Tak ať se ti to podaří :yes::yes::yes:

Pajaja

10. 1. 2012 13:12

spagetko, chtěla jsem se zeptat: ten kefír není nutné nejdříve zahřát? Já někde na netu četla, jak se vyrábí tvaroh z kefíru (páč jsem si "pořídila" tibetskou houbu) a tam psali něco o zahřátí na 40 °C.:-) Na tvaroh se chystám už delší dobu a ty to máš tak pěkně popsané. . . ;-) Díky

suslajda suslajda

8. 10. 2011 15:45

;-)Špagi to je paráda taky si dělám kefír doma určitě skusím i ten sýr:-ptobě posílám bodík:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 10. 2011 09:46

spagetka::-OŠpagetko já jsem"ťula":-8mě zmátl ten komentář s Bibinkou,nějak jsem si těch 60st spojila s tím tvým receptíkem bez zahřívání:-8Fotku s kefírovým tvarohem jsem už odstranila;-)

spagetka spagetka

7. 10. 2011 19:46

chocolate: no fakt hustý a kupovaný je Choceňský, nech ho 24 hodin mimo ledničku, ještě zhoustne, zkus to - ale bacha, nemám s tím zkušenost, jen vím, že je nejhustší, co znám ;-);-)

chocolate chocolate

7. 10. 2011 17:24

To se mi hooodně líbí-hl. variabilita (s pažitkou, česnekem, paprikou, kmínem...).A já mám ráda tento typ sýrů.
Mám asi hodně hloupý dotaz, ale pokud použiju normální kefír (houbičky nemaje), má to nějaký vliv např. na konzistenci sýru (já myslím, že snad ne, popř. poraďte nějaký osvědčený a hustý)?

ivulinka ivulinka

7. 10. 2011 15:38

Tak jsem si pěkně početla...
Moc se to líbí, Spagi bodík letí:yes:

spagetka spagetka

7. 10. 2011 13:32

Děkuju všem :-K
Ani, tohle je bez zahřívání jako sýr ;-), ten tvaroh se zahřátím chci taky zkusit

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 10. 2011 12:34

Bodíček přidávám:-p+11:yes:Také dělám z kefírové houbičky a je velice chutný:yes:Jen zahřívám na menší teplotu,čím je teplota větší,tím je tvaroh tvrdší,my máme rádi měkký:-8Po zahřátí na patřičnou teplotu přeliju do cedníku vystlaného bavlněnou plenkou navlhčenou ve vodě a pořádně vyždímanou a nechám nejlépe přes noc odkapat do misky.Syrovátka se mi zatím nepodařila využít,pokaždé ji stihnu vypít:-8Pokud nevadí,přidávám i odkaz na výrobuhttp://www.charliin-koutek.wgz.cz/kefirove-recepty

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2011 12:32

:yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sýr z kefíru domácí výroba kefíru domácí sýr z kefiru jak vyrobit domácí sýr výroba kefíru jak vyrobit domácí kefír tvaroh z kefiru domácí tvaroh z kefíru domácí tvrdý sýr recepty z kefíru domácí výroba sýrů recepty domaci vyroba syru tvrdyho výroba sýra recept sirovátka na pití domácí výroba taveného sýru domaci vyroba syra jak vyrobit tvrdý sýr domácí výroba sýrů domácí tavený sýr výroba výroba tvarohu z kefíru

Suroviny: kefír, syrovátka, pivo světlé, paprika sušená sladká, chilli, bylinky

TopRecepty.cz

Domácí sýr z domácího kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6jL