Grilované kuře bez grilu
Zatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale šťavnaté. Chutná skoro jako grilované, tak se pusťte do pečení.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované. Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2011 09:38
14. 10. 2011 08:37
AniCizopravdu nevím,jaký to má význam,péct kuře hřbetem hore.Tak se to dělávalo u nás doma a já to dělám stejně.Ale myslím si,že když se to peče bez šťávy na té mřížce,nebo roštíku,že je to jedno,protože ta kůrčička je ze všech stran
Bahulo-teda takto "ugrilovaná"krkovička musí být parádníMňamTaké vyzkouším
14. 10. 2011 08:03
14. 10. 2011 07:58
14. 10. 2011 07:57
Je šťavnaté, kůže hodně slaná, ale my to máme rádi a masko je slané tak akorát.+
14. 10. 2011 07:49
14. 10. 2011 06:42
14. 10. 2011 05:16
14. 10. 2011 00:50
13. 10. 2011 20:10
13. 10. 2011 19:45
ŠPAGETKO k té soli z pod kuřete-také jsem ji napřed nechala vysušit,tu moc tvrdou solnou vrstvu přímo z pod kuřete,tak tu jsem vyhodila,byla jak beton i po pár dnech,zbytek jsem pořádně vysušila a uchovala v zavařovačce v suchu a chladnu,ale začalo to žluknout i tam.Pak jsem zkoušela nechat vysušené v ledničce a také se mi to nelíbiloPár kousků jsem si nechala do vody na brambory,ale už to nepraktikuji,raději kuře dělávám už jen takto
BILKOVAI-Ivetko,také jsem kdysi pekávala,jak popisuješ,ale potom to umývání mřížky ve dřezuto bylo něcoJá jsem pak,než jsem si pořídila mřížku dávala na pekáč nerezový pařák na knedlíky a kuřátko,nožky,nebo jen křidélka byly stejně dobré,jako na té mřížce
13. 10. 2011 19:37
13. 10. 2011 18:54
13. 10. 2011 18:13
13. 10. 2011 18:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 8 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: grilovane kure v troube kuře grilované v troubě grilované kuře grilovane kure na grilu kuře na grilu v troubě jak grilovat kuře v troubě kuře na grilu grilování kuřete v troubě grilované kuře bez grilu celé kuře na grilu kuře na grilu recept jak ugrilovat kure v troube grilované kuře recept grilované kuře na soli kure jako grilované jak grilovat kuře grilování bez grilu kuře grilovane recept na grilované kuře kuře na gril
Grilované kuře bez grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNY7
55 názorů